Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodnikov katekizem

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 13. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2021 / 09:30
Vodnikov katekizem

Vodnikov katekizem

nanstvena monografija Vodnikov katekizem: Kershanski navuk sa Illirske deshele: vsét is Katehisma sa vse zerkve Franzoskiga zesarstva je izšla pri založbi Univerze Maribor.


Znanstvena monografija Vodnikov katekizem: Kershanski navuk sa Illirske deshele: vsét is Katehisma sa vse zerkve Franzoskiga zesarstva je izšla pri založbi Univerze Maribor ob 200. obletnici smrti Valentina Vodnika (1758–1819)

»Vodnikov katekizem vsebuje faksimile veroučnega učbenika iz leta 1811, namenjenega za šole v slovenskem učnem jeziku v kratkem obdobju Ilirskih provinc, ki ga poleg katekizma z vprašanji in odgovori, prirejenega po Napoleonovem katekizmu za rabo v vseh cerkvah francoskega cesarstva iz leta 1806, razširja še na družbeni in kmetijski nauk,« je v kratkem povzetku zapisal urednik Marko Jesenšek, profesor za slovenski jezik na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Katekizem je »prispevek v iskanju slovenskega verskega in teološkega izrazoslovja,« je v zborniku zapisal Marjan Turnšek, profesor pri katedri za dogmatično teologijo. »...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh