Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

73 prijav na razpis za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 13. 08. 2021 / 17:57
Oznake: Družba, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2021 / 18:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
73 prijav na razpis za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu
Ministrstvo bo v primeru, da prijave ne bodo zadoščale za izvedbo vseh storitev, pripravilo nov razpis. FOTO: Tatjana Splichal

73 prijav na razpis za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu

Na 23. 7. objavljen nacionalni razpis za skrajševanje čakalnih dob se je prijavilo 73 ponudnikov, od tega 69 pravočasno, 9 jih bo pozvanih k dopolnitvi vloge. Ministrstvo bo ponudnike izbiralo do konca avgusta.

Ministrstvo za zdravje je prijave zbiralo do torka, odprli so jih dan pozneje, 11. 8., pri čemer odpiranje ni bilo javno. Predmet razpisa je izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev, za katere so čakalne dobe nedopustne oziroma trajajo najdlje, takšnih je pri nas 20.578. Okvirna vrednost razpisa je približno 20 milijonov evrov, navaja Ministrstvo za zdravje.

Po dopolnitvi 9 nepopolnih vlog, na katere lahko izvajalci odgovorijo v sedmih dneh, bo ministrstvo izbralo med ponudniki, sklep bo objavljen na spletni strani ministrstva.

Približna skupna vrednost oddanih ponudb izvajalcev je 74 milijonov evrov, skupno število ponujenih storitev za leti 2020 in 2021 je 119.397, pri čemer število storitev za 98.819 storitev presega število, razpisano v okviru nacionalnega razpisa.

Ministrstvo še sporoča, da bo v primeru, da prijave na razpis ne bodo zadoščale za izvedbo vseh storitev, pripravilo nov razpis.

Na razpis so se lahko prijavili javni izvajalci, nato koncesionarji in tudi zasebni izvajalci, a se bo izvajal po kaskadnem sistemu, tako bodo izmed vseh prijavljenih prednost imeli javni zavodi. Ob objavi razpisa 23. 7 . je minister za zdravje Janez Poklukar izjavil, da bi se pogodbe z izvajalci podpisovale do 20. avgusta, storitve pa začele izvajati 1. oktobra.

Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh