Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Advent: 4 tedni, 8 priložnosti, da čas ne bo šel mimo nas

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 30. 11. 2012 / 11:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Advent: 4 tedni, 8 priložnosti, da čas ne bo šel mimo nas

Mladi.net ponujajo adventne spodbude po elektronski pošti, ki bodo pomagale, da adventni čas ne bo šel mimo nas.

December vse bolj postaja čas, ko se podajamo na lov za darili in raznovrstnimi prireditvami (ki jih je kot nalašč december zares poln) in smo z vseh strani osvetljeni z lučmi in lučkami, ki naj bi pričarale t. i. božično ozračje. Vedno bolj običajne so tudi glasbene »džiglbels« uspešnice, ki silijo iz zvočnikov in nam v glavah odzvanjajo še ves januar. Toda advent nas bo z vsem tem bolj raztresel, kot pa zares pripravil na božič. V prvi vrsti je advent čas duhovne priprave na božič, kar pove že ime adventus, ki v latinščini pomeni prihod.

Spodbude vsako nedeljo in sredo v vašem poštnem nabiralniku

Zato Mladi.net ponujajo osem priložnosti, spodbud, ki jih boste vsako nedeljo in sredo v adventu prejeli v svoj nabiralnik v elektronski pošti. Ančka Podobnik iz Mladi.net je razložila, da so se za projekt odločili, ker je bil odziv na podobno postno akcijo tako dober (prijavilo se je več kot 600 posameznikov), razlika pa bo predvsem v poglobljenosti spodbud, saj jih bodo prijavljeni v času adventa prejemali dvakrat tedensko – ob nedeljah in sredah in ne vsak dan kot v času postne akcije.


V nedeljo vprašanja, v sredo "akcija"

Ob nedeljah bodo izhajali iz evangeljskega odlomka tiste nedelje, ki mu bodo sledila vprašanja za razmislek. Želijo si, da bi bila to iztočnica za razmišljanje o Božji besedi, »odločitev vsakega posameznika pa je, kako jih bo uporabil«. Ob sredah se bo spodbuda še vedno naslanjala na nedeljski odlomek, ki pa bo spodbujala, da naredimo korak dlje in se odločimo za aktivno spremembo v našem vsakdanjiku.


Prijave sprejemajo na:
http://mladi.net/okroznica/?p=subscribe&id=4


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh