Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Advent bo popestrila Praznična

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 11. 2016 / 12:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Advent bo popestrila Praznična

Advent bo popestrila Praznična

Tudi letošnji adventni in božični čas bo popestrila revija Praznična.
Tudi letošnji adventni in božični čas bo popestrila revija Praznična. Najdete jo tudi na Slovenskem knjižnem sejmu.

Ljubezen se začne doma

»Ko bomo v prazničnih dneh okraševali svoj dom in obložili mizo z dobrotami, ki so del družinskega izročila ali pa odražajo drznost, da poskusimo kaj novega – nekaj zamisli smo pripravili tudi v novi Praznični – pa naj se ljubezen udomači pri nas doma. Sploh, ko se bomo peke in kuhe pa tudi pospravljanja, ki je nujni, čeprav ne najljubši del praznovanja, lotili skupaj,« je v uvodu z naslovom Ljubezen se začne doma zapisala ena izmed urednic revije Praznična Barbara Kastelec.


Ob praznikih pomislimo tudi na tiste, ki nimajo doma, družine in/ali ljubezni. Nanje misli tudi s. Emanuela Žerdin. »Želim si, da bi bilo letos med tistimi, ki za božič dajejo ljubezen neljubljenim, veliko škofov, duhovnikov, redovnikov, redovnic, laikov: mamic, očetov, tet in stricev, dedkov in babic, predvsem pa veliko otrok, ki bodo nosili pod praznično okrašena božična drevesca ljubezen za neljubljene …«

Pogovori

Adventa ne zaznamujejo le materialne dobrote, temveč tudi duhovne, zato smo vam pripravili adventne spodbude. Uresničite jih! Med drugim je pomemben tudi pogovor. Če se vam zdi, da nihče nima časa za vas ali da bi se želeli pogovarjati o nevsakdanjih temah, obiščite pogovore v živo na Kongresnem trgu, ki jih vodi Darinka Vehovar.


Praznično lahko kupite tudi na Slovenskem knjižnem sejmu. Foto: Družina

Pogovarjali smo se z glasbenico Nino Pušlar, pevko uspešnice To mi je všeč. Odkrito je spregovorila o netipičnem odraščanju, glasbi in njenih načrtih v prihodnosti. Predstavljamo pa tudi italijanskega glasbenika in pevca Francesca Cherubinija - Jovanottija.

Tudi Jasna in Grega Maček si življenja brez glasbe ne moreta predstavljati, prek nje sta se tudi spoznala. Tik pred poroko pa ju je doletela preizkušnja bolezni, ki sta jo z vero in ljubeznijo uspešno premagala.

Adventni darovi

Skupaj z otroki smo naredili adventni venček, ponujamo pa vam tudi knjižne ideje za Miklavževo darilo. Za ljubezen in skrb se lahko svojim bližnjim zahvalite z ročno narejenimi izdelki, ki bodo na voljo na adventno-božičnem sejmu v Galeriji Družina v Ljubljani ves december.

Za recepte smo med drugim vprašali družino Topolšek z ekološke kmetije na obronkih Pohorja. Lončarske izdelke (jaslice in božična drevesa) nam je pokazala Ana Češarek, ilustracije pa Mojca Sekulič Fo. Če bi želeli tudi sami kaj narisati, obiščite Slikarnico družinske terapevtke Jolande Kraner. Zbrali smo tudi nasvete za praznično oblačenje.


Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh