Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adventna akcija »Otroci za otroke«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 27. 11. 2020 / 08:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 06:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adventna akcija »Otroci za otroke«

Adventna akcija »Otroci za otroke«

Misijonsko središče Slovenije vabi k adventni akciji Otroci za otroke.

FOTO: Tatjana Splichal.


Misijonsko središče Slovenije tudi letos začenja adventno akcijo »Otroci za otroke«, ki predstavlja slovenski del svetovne otroške misijonske akcije »Children helping children«.

S to akcijo, s katero otroci iz vsega sveta zbirajo darove za lačne otroke v misijonskih deželah, želijo organizatorji pri vseh nas spodbuditi misijonsko zavest in solidarnost z vsemi ljudmi, še posebno z najrevnejšimi.

Osrednja osebnost letošnje akcije je dr. Janez Janež

Akcijo spremlja adventni koledar, ki v ospredje postavlja dr. Janeza Janeža, prvega slovenskega laiškega misijonarja, katerega 30. obletnico smrti obhajamo letos. Kot zdravnik in kirurg je štiri leta deloval na Kitajskem, nato pa še 38 let na Tajvanu.

»Dr. Janež je pogumno izrekel svoj "da" Bogu – in šel na delo! Kot tak je svetel zgled misijonske poklicanosti prav vseh kristjanov in pristnega krščanskega življenja ljubezni, življenja, ki se nesebično razdaja za druge. Misijonsko poslanstvo namreč nikakor ni domena zgolj tistih, ki se odločijo za posvečeno življenje, ampak je to dolžnost prav vseh kristjanov. Je poslanstvo, ki smo ga prejeli že s samim krstom,« so zapisali na spletni strani Misijonskega središča Slovenije.

Letošnje leto je gotovo še posebej primerno za to, da smo hvaležni za vse zdravstvene delavce, ki nam in našim bližnjim pomagajo zagotoviti ustrezno zdravstveno oskrbo. Naj jim bo dr. Janež zgled nesebične ljubezni do bližnjega in mogočen priprošnjik pri Bogu.



»Misijonski šparovček«

Koledarju je kot vsak leto priložen kartonast hranilnik, v katerem bodo otroci zbirali denar za otroke v misijonih. Hranilnik bodo otroci v dogovoru z domačim župnikom ob Božiču prinesli v cerkev pred jaslice. Če pa zaradi epidemije to ne bo mogoče, lahko starši in otroci ta denar nakažejo na račun Misijonskega središča Slovenije.

Koledar si lahko v elektronski obliki ogledate na tej povezavi. Organizatorji adventne akcije pa vam ga pošljejo tudi na dom. Pišite jim na missio@rkc.si.


Preberite še:
- Veliki junak Tajvana
- »Včasih me kličejo mama«

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh