Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adventni navdih #13

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 16. 12. 2023 / 04:52
Oznake: Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2023 / 15:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adventni navdih #13
Mi jih moramo peljati do skromne betlehemske votline, tam bodo našli smisel svojega življenja. FOTO: Freepik

Adventni navdih #13

Adventni čas prinaša pričakovanje, upanje in priložnost za duhovno rast. Tednik Družina zato pripravlja adventno prilogo Podarim ti Luč. Tudi na spletu vsak dan objavimo kakšno iskrico – droben adventni navdih. Stopajmo skupaj proti božiču!

16. december: Poznati moramo pot

»Jezus nam v teh dneh govori: »Okrepite utrujene roke, utrdite klecava kolena! Recite njim, ki so plahega srca: 'Bodite močni, nikar se ne bojte!'« Vsak dan se srečujemo s prijatelji, kolegi in sorodniki, ki ne najdejo prave smeri v tem, kaj je v njihovem življenju najbolj bistveno. Čutijo se nezmožni stopiti pred Gospoda, po poteh življenja hodijo kakor ohromeli, ker so izgubili upanje.

Vsak dan se srečujemo s prijatelji, kolegi in sorodniki, ki ne najdejo prave smeri v tem, kaj je v njihovem življenju najbolj bistveno.

Mi jih moramo peljati do skromne betlehemske votline, tam bodo našli smisel svojega življenja. Za to pa moramo poznati pot: imeti notranje življenje, imeti oseben odnos z Jezusom, se prvi poboljšati v tistih stvareh, ki bi jih morali izboljšati naši prijatelji, ter imeti nezlomljivo upanje.«

Francisco Fernández Carvajal

Francisco Fernández Carvajal. FOTO: alfayomega.es

Molitev za današnji dan

Dobri Oče, pomagaj mi zbrati pogum, da pristopim k bližnjim, ki ne najdejo prave smeri. Naj ti jih pomagam pripeljati v tvoj objem.

Glasbeni navdih:

Danes prisluhnimo pesmi Marijina hvalnica.

Nalaganje
Nazaj na vrh