Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adventni navdih #9

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 12. 12. 2023 / 04:32
Oznake: Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2023 / 07:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adventni navdih #9
Prav jaz in ti sva povabljena, da živiva vero predvsem po dobrih delih za svoje bližnje. FOTO: Freepik

Adventni navdih #9

Adventni čas prinaša pričakovanje, upanje in priložnost za duhovno rast. Tednik Družina zato pripravlja adventno prilogo Podarim ti Luč. Tudi na spletu vsak dan objavimo kakšno iskrico – droben adventni navdih. Stopajmo skupaj proti božiču!

12. december: Po čem nas bodo spoznali?

»Bog nas oblikuje po Svetem Duhu, ki v naša življenja sveti po dobrih ljudeh, po tistih, ki skrbijo za svoje ostarele starše, prizadete ali bolne otroke, po tistih, ki utegnejo poslušati, pristopiti, si umazati roke in se prepotiti za majhne, ranjene, zapuščene in nemočne. In ne nazadnje po tistih, ki najdejo vsaj eno iskro dobrega v vsakem človeku in jo razpihajo v ljubezen. /…/ Prav jaz in ti sva povabljena, da živiva vero predvsem po dobrih delih za svoje bližnje. Ljudem okrog sebe prinašajva notranje olajšanje po Božji besedi, iskreno ljubezen in sprejetost. Po tem nas bodo spoznali in v tem je naša pripravljenost na Božji prihod, saj nas bo po tem spoznal Bog ob naši zadnji uri.«

Peter Tomažič

Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič. FOTO: Siniša Kanižaj

Molitev za današnji dan

Gospod, daj mi svojega Duha, da se bom na tvoj prihod pripravljal na tvoj način, z ljubečim sprejemanjem drugih in dobrimi deli.

Glasbeni navdih:

Danes prisluhnimo pesmi Čakaj in moli.

Nalaganje
Nazaj na vrh