Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akcija Več luči - več upanja

Za vas piše:
STA
Objava: 15. 12. 2016 / 11:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Akcija Več luči - več upanja

Nadškofijska Karitas Maribor je konec novembra začela božično akcijo Več luči - več upanja.
Nadškofijska Karitas Maribor je konec novembra začela z božično akcijo Več luči - več upanja, ki bo potekala do začetka februarja prihodnje leto. Z akcijo želijo zagotoviti topel obrok vsaj 70 otrokom in prav takšnemu številu otrok pomoč pri plačilu šole v naravi oz. druge šolske ali obšolske dejavnosti.

K solidarnosti mariborska Karitas vabi podjetja, ki naj del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke, in dobre ljudi, ki naj ob letošnjih praznikih pomislijo na otroke. Ti večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu, so sporočili iz Nadškofijske Karitas Maribor.

Otrokom iz socialno šibkih družin želijo v Karitas s primernimi oblikami pomoči omogočiti čim boljše možnosti, da zaradi raznih oblik stisk ne bi bili socialno ali kako drugače izključeni ter da ne bi imeli slabših izhodišč za pridobivanje znanja.

Letos je v program botrstva Nadškofijske Karitas Maribor vključenih kar 65 otrok. V lanski akciji Več luči več upanja so zbrali 9239 evrov, vendar s tem denarjem niso uspeli pomagati vsem, ki so zaprosili za pomoč. Trenutno mariborska Karitas z rednim plačilom šolske prehrane pomaga 35 otrokom, 20 otrokom pa je pomagala s plačilom šole v naravi.

Letos je mariborska Karitas preko programov pomoči pomagala 1793 otrokom. Pomoč se je nanašala na plačilo šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin in delovnih zvezkov ter učbenikov.

Prav tako je mariborska Karitas letos razdelila pomoč 6169 osebam oz. 3057 družinam. Dnevno pa na njena vrata potrka tudi do 200 oseb, ki potrebujejo pomoč.

V zavetišču dnevno nudijo prenočišče kar 29 osebam, v sprejemališču prejme dnevno oskrbo in strokovno pomoč 40 oseb, ljudska kuhinja Betlehem razdeli toplo kosilo dnevno do 65 osebam, vsak dan pa v projektu Donirana hrana pomagajo 15 družinam oz. posameznikom.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh