Zapri
Iskanje

‘Akcija Življenje’ zahteva odprte javne sklade za pomoč nosečnicam v stiski

Objava: 20. 05. 2010 / 21:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

‘Akcija Življenje’ zahteva odprte javne sklade za pomoč nosečnicam v stiski

S kampanjo ‘Presenečenje Življenja’ želijo na ‘Praznik Življenja’ 1. junija poskrbeti za večjo solidarnost s prizadetimi
S kampanjo ‘Presenečenje Življenja’ želi avstrijska organizacija ‘Akcija Življenje’ poskrbeti za večjo solidarnost z nosečnicami v stiski. Okoli ‘Praznika Življenja’, ki ga bodo pri naših severnih sosedih obhajali 1. junija, bodo v vseh zveznih avstrijskih deželah za protivrednost petih evrov ponujali male pakete presenečenja, izkupiček od prodaje pa bo namenjen nosečnicam v stiski in njihovim družinam. Predstavniki človekoljubne organizacije pa so na tiskovni konferenci ob predstavitvi projekta pozvali tudi politike, naj končno poskrbijo za odprte javne sklade, namenjene bodočim mamicam, ki so se iz kakršnega koli razloga znašle v življenjski stiski.

Kot so pojasnili, se v svojih posvetovalnicah vsakodnevno srečujejo s primeri, ko se nosečnice čez noč znajdejo v breizhodnem položaju. V tem primeru bi bilo nujno, nadaljujejo, da družba ženskam in njihovim družinam stoji ob strani, da ustvari politično in družbeno ozračje, v katerem bodo novorojena življenja vedno dobrodošla in prisrčno sprejeta.

Predstavniki ‘Akcije Življenje’ so se kritično izrazili do dejstva, da so vir sredstev za pomoč nosečnicam še vedno pretežno zasebni darovalci, kar v z obiljem obdarjeni deželi, kot je Avstrija, ni pravično. Po njihovem mnenju bi se morala Avstrija zgledovati po svoji severni sosedi Nemčiji, kjer tovrstni javni skladi obstajajo že od leta 1984, letno pa razpolagajo z vsoto 92 milijonov evrov, ki jih izplačujejo v obliki denarne podpore.

Avstrijski skladi, ki jih polnijo zasebni darovalci, zaenkrat razpolagajo s povprečno 350.000 evri na letni ravni. Pri ‘Akciji Življenje’ si želijo, da bi v prvem koraku vsaj podvojili omenjeno vsoto.

V ta namen bodo ob letošnjem ‘Prazniku Življenja’ za pet evrov delili pakete presenečenja, ki pa to več niso: darovalci bodo prejeli kislo kumarico – kot simbol trenutno neugodnega položaja – in tablico čokolade – kot motivacijo za čim prejšnje izboljšanje.

V posvetovalnicah akcije v avstrijski prestolnici so v lanskem letu izpeljali 2600 svetovalnih pogovorov in pomagali več kot tisočim nosečnicam. Poskrbeli so za 150 bodočih mamic brez zdravstvenega zavarovanja in razdelili 500 paketov z otroškimi potrebščinami oz. otroškimi vozički.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh