Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali bo sveti oče potoval na Filipine?

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 05. 2013 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali bo sveti oče potoval na Filipine?

Otoška država ima z 80 milijoni na svetu tretje najvišje število katoličanov, za Brazilijo in Mehiko; po navedbah tamkajšnje škofovske konference naj datum katoliškega srečanja v letu 2016 prilagodili obisku svetega očeta.

Filipinska škofovska konferenca v začetku leta 2016 računa na obisk papeža Frančiška. V načrtu je papeževa udeležba na svetovnem evharističnem kongresu v Cebu City. Nadškof omenjenega mesta in predsednik tamkajšnje škofovske konference Jose Palma je po navedbah katoliške agencije UCANews povedal, da so v Vatikanu zaradi papeževih obveznosti prosili za spremembo datuma kongresa z maja na januar 2016.

Že pred tem je upokojeni nadškof v filipinski prestolnici Manili, kardinal Gaudencio Rosales, izrazil svoje predvidevanje, da bo Frančišek leta 2016 obiskal Filipine. Kardinal Rosales se je kot eden izmed treh filipinskih kardinalov marca letos udeležil konklava v Vatikanu, na katerem je bil Frančišek imenovan za novega poglavarja katoliške Cerkve.

Zadnji papež, ki je obiskal Filipine, je bil Janez Pavel II. (1978-2005). Otoško državo je obiskal januarja 1995. Takrat se je na svetovnem dnevu mladih v Manili zbralo štiri milijone mladih katoličanov. Z 80 milijoni imajo Filipini na svetu tretje najvišje število katoličanov, za Brazilijo in Mehiko.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh