Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali je prav, da navijam proti neki ekipi?

Objava: 19. 06. 2012 / 10:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ali je prav, da navijam proti neki ekipi?

Vsak, ki ima rad šport, navija. Včasih anvijamo "za" nekoga, drugič "proti" nekomu.

Včeraj je na Evropskem prvenstvu v nogometu odločilno tekmo igrala Hrvaška. Marsikdo v Sloveniji je stiskal pesti zanje, gotovo pa je tudi nekaj takih, ki so navijali "proti" Hrvaški. Ali je to prav?

Vsekakor je bolje, da navijamo "za" nekoga, kot "proti" nekomu. Običajno proti neki ekipi navijamo, ker bi to pomenilo, da bi ekipa, ki nam je všeč, bila boljša. V tem primeru torej pravzaprav ne želimo slabega drugi ekipi, pač pa želimo najboljše svoji. S tem ni nič narobe. Drugače pa je, ko so za navijanjem "proti" neki ekipi ne skriva simpatija do druge ekipe, pač pa sovraštvo do omenjene.

In ko zmaga naša ekipa? Prav je, da se veselimo! Seveda pa mora biti veselje spoštljivo do nasprotne ekipe. Prav je, da jim zaželimo več sreče oz. uspeha prihodnjič (lep primer takega ravnanja je teniški dvoboj, po katerem si nasprotnika vedno podata roki). Kaj pa, če izgubimo? Tudi poraz moramo športno prenesti. Včasih so nasprotniki preprosto boljši, drugič je razlog zanj morda v pomanjkanju sreče ... Ne glede na to je prav, da poraz sprejmemo in se že veselimo naslednje priložnosti.

Športniki se pogosto poslužujejo različnih strategij, ki jih pripeljejo do uspeha. Včasih tudi goljufajo (npr. nogometaš zaigra prekršek, da bi njegova ekipa dobila prosti strel ali celo enajstmetrovko). Goljufija za kristjane nikjer ni sprejemljiva, zato poveličevanje ekipe, ki je do uspeha prišla z goljufijo, gotovo ni na mestu. Naj zmaga najboljši!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh