Zapri
Iskanje

Ali je šola samo za pridne punce? [VIDEO]

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 15. 09. 2021 / 12:24
Oznake: Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2021 / 06:59
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Ali je šola samo za pridne punce? [VIDEO]

Ali je šola samo za pridne punce? [VIDEO]
Gosta bosta izkušena pedagoga, dr. Marina Rugelj, profesorica matematike na ŠKG in nekdanja ravnateljica OŠ Alojzija Šuštarja, in dr. Jože Lango, profesor razrednega pouka na OŠ Majde Vrhovnik. FOTO: Tomaž Rihtar
Je naše šolstvo prilagojeno za dekleta? Kakšne vrednote spodbujamo v naših šolah?


V prvi epizodi nove sezone oddaje Reflektor se bomo pogovarjali o slovenskem šolstvu. Gosta bosta izkušena pedagoga, dr. Marina Rugelj, profesorica matematike na ŠKG in nekdanja ravnateljica OŠ Alojzija Šuštarja, in dr. Jože Lango, profesor razrednega pouka na OŠ Majde Vrhovnik. Z njima bomo preverili, zakaj dekleta v šolah dosegajo višje rezultate na praktično vseh področjih in kako bi prilagodili pouk, da bi ga približali otrokom ter ga naredili bolj dinamičnega. Spoznali bomo pristope, ki že danes v šolo uvajajo praktični pouk, učenje v naravi in iz nje ter življenjske veščine.

Oddaja Reflektor na facebooku TUKAJ.

Vprašali se bomo, ali je pridnost precenjena vrednota in kako bi pri otrocih bolj spodbujali ustvarjalnost. Spopadli se bomo tudi s preverjanjem znanja, predvsem z maturo, ki odločilno vpliva na možnosti nadaljnjega šolanja in poklicne usmeritve. S tem je povezan tudi pojav feminizacije poklicev, ki je močno prisoten tudi v šolah. Kako privabiti več moških, da bi se odločali za pedagoški poklic, tudi za razredni pouk? Na koncu se bomo ozrli še na izzive in priložnosti, ki jih prinaša v šolstvo pandemija.

YouTube kanal Družina media TUKAJ.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh