Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali Sveti Duh deluje samo po vernih?

Za vas piše:
Ajdo Šegulo
Objava: 21. 09. 2022 / 16:18
Oznake: Duhovnost, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 16:21
Ali Sveti Duh deluje samo po vernih?
FOTO: Tatjana Splichal

Ali Sveti Duh deluje samo po vernih?

Vsak dan molim k Sv. Duhu za razsvetljenje svetovnih voditeljev, da bi delali za mir na svetu. V molitvi Pridi, Sveti Duh me zmoti stavek: ... napolni srca svojih vernih ... Torej Sveti Duh deluje samo po vernih? Marija.

Spoštovana gospa Marija, hvala za vprašanje, predvsem pa za molitev. Prvi dar, ki ga prejmemo po veri, je dar Duha. Ta dar ni zgolj eden od mnogih darov, temveč je temeljni dar. Božji Sveti Duh je dar, ki nam ga je obljubil sam Jezus. Brez tega Duha ni odnosa z Jezusom in ne z Očetom. Sveti Duh odpira naša srca za Božjo navzočnost in nas znova in znova priteguje v središče skrivnosti Boga samega.

Katekizem Katoliške Cerkve pravi, da vsakokrat, ko začnemo moliti, nas pritegne na pot molitve Sv. Duh, ki človeka uči, spominja, uvaja in vodi (prim. Jn 14,26; 16,12). Naše krščansko življenje naj bo zato v trajni odprtosti njegovemu delovanju. Nekaj lepega je srečati osebe, ob katerih od blizu začutimo utrip življenja po Duhu.

Lahko rečemo, da nas prav Sv. Duh usmerja na pravo pot v prihodnost. Od nas samih pa je odvisno, ali smo pripravljeni sprejeti spodbude Duha in njegovo usmerjanje. Sv. Duh deluje, ko se ljudje odpremo njegovemu delovanju. Če prebiramo knjigo Apos...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh