Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alumni Škofijske klasične gimnazije razstavljajo

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 29. 04. 2024 / 07:49
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 08:18
Alumni Škofijske klasične gimnazije razstavljajo
Razstava del alumnov ŠKG. FOTO: Jože Potrpin

Alumni Škofijske klasične gimnazije razstavljajo

V Galeriji Staneta Kregarja Zavoda sv. Stanislava so odprli razstavo slik in fotografij ter predstavili literarni zbornik alumnov Škofijske klasične gimnazije.

Drugi del razstave likovnikov

Škofijska klasična gimnazija Ljubljana Šentvid je ob letošnji 30. obletnici ponovne ustanovitve povabila alumne, ki ustvarjajo na različnih področjih, povezanih z likovno ustvarjalnostjo, k oblikovanju razstave. V prvem delu so se novembra predstavili arhitekti in oblikovalci, v sredo, 24. aprila, pa so odprli drugi del razstave.

Lokvanji in ribnik

V Kregarjevem atriju je ožji, slikarski del razstave, v Meršolovem pa so namenili prostor oblikovalcem in ilustratorjem. Ob odprtju razstave so predstavili tudi književni zbornik alumnov Ribnik določijo lokvanji. V jubilejnem letu ga je uredila Erika Primc, oblikovala Zalka Leskovar, naslovnico je narisala Marija Bobič. Urednica je spregovorila o nastanku tega projekta, alumne Ana Obreza, Ana Marija Jevšenak, Uršula Vratuša in Ema Meden pa so ob klavirski improvizaciji tudi nekdanjega dijaka Škofijske klasične gimnazije Filipa Ošlaja brale koščke poezije iz sicer obs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh