Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Američani so Za Življenje!

Objava: 17. 05. 2010 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Američani so Za Življenje!

Število nasprotnikov splava v ZDA malce presega število njegovih zagovornikov

Gallupova raziskava ameriškega javnega mnenja glede splava je po zadnjih podatkih ponovno pokazala, da malenkost večje število Američanov zagovarja pravico do življenja vsakega nerojenega otroka in da je malce manj tistih, ki zagovarjajo možnost izbire in pravice do splava. V luči politične pripadnosti je raziskava pokazala, da je upadlo število simpatizerjev demokratske stranke, ki zagovarjajo pravico do življenja, občutno pa je naraslo število njegovih zagovornikov med vrstami republikancev in neodvisnih.

Raziskava, ki so jo izvedli v začetku maja, je pokazala, da se je sedeminštirideset odstotkov Američanov izreklo za zagovornike življenja, petinštirideset odstotkov pa za zagovornike splava. Opazen porast zagovornikov življenja se je pojavil med mladimi odraslimi in med populacijo v starosti od petdeset do štiriinšestdeset let.

V lanskem letu je šestinpetdeset odstotkov udeleženih v Gallupovo raziskavo izjavilo, da je splav moralno nesprejemljiv, to število pa je letos padlo na petdeset odstotkov. V luči tega dejstva pri Gallupu ne znajo pojasniti, kako to, da se Američani vendarle v večji meri izrekajo kot zagovorniki življenja.

Od leta 2003 dalje je več zagovornikov življenja izhajalo iz vrst republikancev, in še danes se jih med njimi v to skupino uvršča oseminšestdeset odstotkov. Neodvisni kandidati, ki se nagibajo na stran republikancev, sodijo med zagovornike življenja od leta 2005 dalje in kot take se izreka enainšestdeset odstotkov kandidatov. Neodvisni kandidati brez kakršnekoli strankarske usmeritve so se med zagovornike življenja pogosteje uvrščali med leti 2003 in 2006, trenutno pa se njihovo število ne spreminja.

Demokrati, ki zagovarjajo pravico do življenja, so v svojem številu upadli s sedemntridesetih odstotkov v letu 2003 na enaintrideset odstotkov v letošnjem letu. Neodvisnih kandidatov, ki bi se nagibali na stran demokratske politike, v raziskavo ni bilo vključenih.

Pri Gallupu ugotavljajo, kako se Američani vedno bolj zavedajo, da je splav nedopusten, kar se predvsem odraža pri simpatizerjih republikanske stranke.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh