Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Američani želijo posneti film o Sudanki Meriam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 03. 2015 / 09:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Američani želijo posneti film o Sudanki Meriam

Ibrahimova, katere usode je ganila ljudi po vsem svetu, projekt zavrača.

Krščanska produkcijska hiša v Združenih državah Amerike želi posneti film o Sudanki Meriam Ibrahim, ki je lansko leto skupaj s še ne dveletnim sinom več mesecev preživela v sudanski ječi in tam v nepredstavljivih pogojih rodila še drugega otroka, hčerko. Ibrahimova projekt zavrača.



Njena usoda in mučeništvo sta pretresla svet. Zaradi »odpada od islama« je danes 27-letna zdravnica s svojim 20-mesečnim sinom Martinom pristala v zaporu. 15. maja je bila obsojena na smrt z obešenjem. Po islamskih verskih zakonih je kot hči muslimana in kristjanke veljala za muslimanko. Ker se je poročila s kristjanom, je bila zaradi prešuštva obsojena še na 100 udarcev z bičem. Visoko noseča katoličanka se ni bila pripravljena odreči svoji veri: »Kristjanka sem in nikoli nisem bila muslimanka.«

26. maja je v okovih rodila hčerko Mayo. Po mednarodnih protestih je bila končno izpuščena iz zapora in je lahko z možem Danielom Wanijem, invalidnim zdravnikom z ameriškim državljanstvom, ter z obema otrokoma odletela v Rim, kjer jo je v avdienco sprejel tudi papež Frančišek. Družina se je nato ustalila v ameriški zvezni državi New Hampshire. Evangeličanska poročevalska agencija idea je Ibrahimovo razglasila za »mučenko leta 2014«.

Produkcijska družba Christian Lives Matter (Življenje kristjanov je pomembno) s sedežem v mestu Grand Rapids v ameriški zvezni državi Michigan zdaj želi usodo Ibrahimove predstaviti v igranem filmu. Glavno vlogo v produkciji z naslovom I Am A Christian (Kristjanka sem) naj bi odigrala 48-letna Stacey Dash.

Filmski ustvarjalci projekta ne želijo prepustiti Hollywoodu, ker se bojijo, da bi krščansko sporočilo tam zvodenelo. Produkcijske stroške v višini okoli 500.000 dolarjev naj bi pokrili z mednarodno pomočjo, 40 % kasnejših prihodkov pa želi podjetje nameniti krščanskim organizacijam, ki si prizadevajo za pomoč preganjanim kristjanom. Družina Meriam Ibrahim in Daniela Wanija naj bi prejela 10 % dobička. Po navedbah informacijske službe Christian Today pa slednji s projektom ne želijo imeti nikakršnega opravka.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh