Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriška podnebna izvedenka odslej pri Papeški akademiji znanosti

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 08. 2021 / 05:05
Oznake: Cerkev, Družba, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2021 / 18:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ameriška podnebna izvedenka odslej pri Papeški akademiji znanosti
Susan Solomon je nova članica Papeške akademije znanosti FOTO: Wikipedia

Ameriška podnebna izvedenka odslej pri Papeški akademiji znanosti

Papež Frančišek je za novo redno članico Papeške akademije znanosti imenoval ameriško znanstvenico in podnebno izvedenko, 65-letno Susan Solomon.

Vest so po navedbah avstrijskega Kathpressa ob koncu tedna sporočili iz Vatikana. Solomonova predava na znamenitem Inštitutu za tehnologijo v ameriški zvezni državi Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology). Po izobrazbi je kemičarka, velja pa tudi za izvrstno poznavalko podnebnih vprašanj.

Susan Solomon je kemičarka in izvrstna poznavalka podnebnih vprašanj.

Ameriška znanstvenica je v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja sodelovala z ameriškim uradom za vreme in oceanografijo, na omenjenem inštitutu pa predava od leta 2012; tam je bila sprva pristojna za kemijo ozračja in podnebne vede, danes pa poučuje okoljske vede. Prihaja iz Chicaga in je prejemnica številnih narodnih in mednarodnih odličij, med drugim je bila nagrajena za svoje raziskave glede opisov stratosfernih ozonskih procesov.

Papeška akademija znanosti je bila ustanovljena leta 1603, po lastnih navedbah pa naj bi spodbujala znanstveni napredek v matematiki, fiziki in drugih naravoslovnih znanostih ter raziskave s tem povezanih znanstveno-teoretičnih problemov. Trenutni predsednik akademije je nemški izvedenec za agronomijo, 71-letni Joachim von Braun.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh