Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški časnik pohvalno o papeževih zaslugah za dialog z judi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 11. 2013 / 16:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ameriški časnik pohvalno o papeževih zaslugah za dialog z judi

Ameriški časnik pohvalno o papeževih zaslugah za dialog z judi

Časnik »The Forward« sicer hvali papeža Frančiška, obenem pa izraža kritiko Benediktu XVI.

Ameriški judovski časnik »The Forward« je papežu Frančišku namenil poseben prostor na svojem častnem seznamu, ki ga sestavlja 50 pomembnih judovskih, pa tudi priznanih nejudovskih osebnosti. Časnik svojo neobičajno čast, podeljeno katoliškemu dostojanstveniku, utemeljuje s trditvijo, da je Frančišek izboljšanje odnosov z judovstvom zastavil kot enega temeljnih ciljev svojega delovanja.

Na prvo mesto »50 Forwardovih« za leto 2013 časnik postavlja Veronique Pozner, mater šestletnega dečka, ki je bil ustreljen v pokolu na šoli Sandy Hook v Newtownu v ameriški zvezni državi Connecticut decembra lani. Poznerjeva si odtlej prizadeva za uveljavitev strožje zakonodaje glede posedovanja orožja.

Časnik »Forward« pa svojo hvalo Frančiška povezuje s kritiko njegovega predhodnika: Benedikt XVI. naj bi po njihovem poročanju »preprečil dostop do arhivov holokavsta in pospešil beatifikacijo spornega papeža Pija XII.«. Tudi Frančišek pa bo moral pričakovanja, ki jih je vzbudil s svojim dosedanjim ravnanjem, še upravičiti ter »preseči utrjeno in nazadnjaško upravo«, ki naj bi jo po besedah judovskega časnika v Vatikanu zapustil Benedikt XVI.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh