Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški katoličani podpirajo papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 09. 2013 / 06:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ameriški katoličani podpirajo papeža

Ameriški katoličani podpirajo papeža

79 % izprašanih Frančiška ocenjuje pozitivno; podpora v šestih mesecih vendarle malce upadla, takoj po izvolitvi je bilo takšnih 84 %.

Pol leta po nastopu na vodilni položaj v katoliški Cerkvi je papež Frančišek med katoličani v Združenih državah Amerike še vedno dobro zapisan: 79 % svetega očeta ocenjuje izredno pozitivno, kot je razvidno iz izsledkov raziskave raziskovalnega središča Pew v Washingtonu, objavljenih minuli konec tedna. Podpora Frančišku pa je vendarle malce upadla: takoj po izvolitvi 13. marca letos je papeža iz Latinske Amerike podprlo 84 % katoličanov v ZDA.

Medtem ko se je delež katoličanov s 'pretežno pozitivno podobo' Frančiška malce povečal z 41 na 42 %, pa se je 'izjemno pozitivno mnenje' s 43 % spustilo na 37 %. Narasel je pozitiven odnos do papeža med celotnim prebivalstvom, torej tudi med nekatoličani in nekristjani: marca je bilo takih 57 %, po novem jih je za odstotek več, torej 58 %. Negativne ocene so s 14 padle na 12 %.

Raziskovalno središče Pew je za telefonsko anketo, ki so jo izvedli v začetku septembra, izbralo vzorec 1.506 odraslih, starejših od 18 let, iz 50 ameriških zveznih držav.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh