Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški predsednik in prva dama okužena z novim virusom

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 02. 10. 2020 / 07:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2020 / 11:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški predsednik in prva dama okužena z novim virusom

Pred tem so okužbo potrdili pri Trumpovi svetovalki Hope Hicks.

Foto: YouTube / zaslonski posnetek

Ameriški predsednik Donald Trump je danes na družbenem omrežju Twitter potrdil, da sta s soprogo Melanio okužena z novim koronavirusom. Oba sta v karanteni. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik dobro počuti in da bo še naprej »brez motenj« opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal Beli hiši, poroča STA.

Trump je na Twitterju potrdil, da sta s soprogo okužena s koronavirusom, in zapisal, da bosta z Melanio »takoj začela karanteno in okrevanje. To bova prestala skupaj!« Trumpov zdravnik Sean Conley pa je po navedbah STA sporočil, da se zakonca trenutno dobro počutita in nameravata ostati doma v Beli hiši tudi med okrevanjem. Dr. Conley je v kratkem pismu potrdil pričakovanja, da bo predsednik med okrevanjem še naprej brez motenj opravljal svoje naloge.

Včeraj potrjena okužba pri svetovalki Bele hiše

Ameriški predsednik in njegova soproga sta test za koronavirusno bolezen 19 opravila potem, ko so včeraj okužbo potrdili pri svetovalki Bele hiše Hope Hicks, ki je v torek s Trumpom potovala na prvo televizijsko soočenje predsedniških kandidatov v Cleveland. Bela hiša je po potrditvi Trumpove okužbe odpovedala današnje predvolilno zborovanje na Floridi. Le 32 dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra je tudi jasno, da bo moral Trump odpovedati številne druge predvolilne dogodke.

Kot še poroča STA, Trumpova diagnoza predstavlja najresnejšo grožnjo zdravju katerega od ameriških predsednikov v zadnjih desetletjih. 74-letni Trump sodi v najbolj ogroženo starostno skupino, v kateri se lahko pojavijo resni zapleti pri koronavirusni bolezni 19, ki je doslej v ZDA zahtevala več kot 200.000, po svetu pa več kot milijon življenj.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh