Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški škofje preverjajo dekliško skavtsko združenje

Objava: 16. 05. 2012 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški škofje preverjajo dekliško skavtsko združenje

Po besedah tiskovne predstavnice ameriških skavtinj je združenje 'tesno povezano s katoliško Cerkvijo in ta povezava naj bi ostala tudi v prihodnje'.

Ameriška škofovska konferenca preverja dekliško skavtsko združenje v Združenih državah Amerike in njegovo združljivost s katoliškim naukom. Kot je poročal britanski spletni portal 'Independent Catholic News', so predmet preiskave gradiva združenja, ki so bila ocenjena kot 'problematična'. Združenje ameriških skavtinj šteje okoli 2,3 milijona članic, komentarje glede neustreznosti njihovih gradiv pa je škofijskemu odboru za laike, zakonce, družine in mladino v pismu posredoval škof Kevin Rhoades. Po navedbah v pismu sodeč so možne tudi 'problematične povezave z drugimi organizacijami'.


Tiskovna predstavnica ameriških skavtinj je pojasnila, da je njihovo združenje že 98 let 'tesno povezano s katoliško Cerkvijo'. Ta povezava naj bi ostala tudi v prihodnje. Združenje sodeluje s škofi, da bi skupaj našli odgovore na vsa vprašanja in nato v miru nadaljevali s svojim delom, je po navedbah 'Independent Catholic News' dejala Michelle Thompkins.

Združenje ameriških skavtinj je bilo v preteklosti večkrat deležno kritike s strani katoliških organizacij in medijev. Med drugim so bili izrečeni očitki, da združenje na svojih spletnih straneh ali pa na zborovanjih propagira gradiva, ki priporočajo umetna kontracepcijska sredstva, kot denimo ameriška organizacija 'Planned Parenthood'.

Pri združenju so že februarja pojasnili, da z organizacijo 'Planned Parenthood' niso povezani, prav tako pa ne uporabljajo njihovih gradiv za svoje članice. Številne spletne povezave so bile medtem na pobudo iz lastnih vrst že umaknjene s spletne strani združenja. Članice združenja 'Girl Scouts of America' niso obvezane verski pripadnosti; po lastnih navedbah jih katoliški Cerkvi pripada okoli četrtina.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh