Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Piranu snema ameriški zvezdnik Mark Wahlberg, dejaven katoličan

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 19. 09. 2022 / 16:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2022 / 10:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Piranu snema ameriški zvezdnik Mark Wahlberg, dejaven katoličan
Ekipa s 1200 člani bo snemala prizore za Netflixov film z Markom Wahlbergom, Halle Berry in J. K. Simmonsom. FOTO: Twitter

V Piranu snema ameriški zvezdnik Mark Wahlberg, dejaven katoličan

Piran je od danes do torka, 4. oktobra postal kulisa igranega celovečernega akcijskega filma, zaradi česar se bodo vrstile občasne zapore ulic. Gre za film Our Man from Jersey (Naš človek iz Jerseya) s Halle Berry in Markom Wahlbergom v glavnih vlogah.

Britanski režiser Julian Farino za spletno platformo Netflix ustvarja akcijski triler z naslovom Our Man from Jersey. V glavnih vlogah igrajo Halle Berry, dobitnica oskarja za glavno žensko vlogo leta 2002, J. K. Simmons, dobitnik oskarja za najboljšo stransko vlogo leta 2015, in Mark Wahlberg, ki je prejel nominacijo za zlat kipec. Produkcijska hiša Pakt media je najela veliko število statistov. Skupaj naj bi v Piranu pri snemanju sodelovalo približno 1200 ljudi.

Med zvezdniki tudi Mark Wahlberg, ki je igral v filmu Oče Stu

Mark Wahlberg je med drugim igral v filmu Oče Stu (Father Stu, 2022) o katoliškem duhovniku Stuartu Longu. Tudi sam je našel osebno vero po različnih poteh in zmotah. Rojen je bil sicer v katoliški družini v Bostonu, bil je zadnji od devetih otrok, v mladosti se je drogiral, zaradi pretepanja in rasnih žalitev pa je za kratek čas celo pristal v zaporu. Odločil se je, da življenje vzame v svoje roke in ena od sprememb je bila rednejše obiskovanje svete maše. 

Naslovnica filma Father Stu. FOTO: FB Mark Wahlberg

Film o katoliškem duhovniku nastal kot srčni projekt Wahlberga 

Ker noben studio ni želel posneti filma o pokojnem katoliškem duhovniku, je velik delež denarja prispeval Walhberg sam. Prepričan je namreč, da bo zgodba o spreobrnjencu, ki je postal duhovnik, najlaže med ljudmi razširila zavest, kako močan vpliv ima lahko vera v Boga. Film je v ZDA premierno prišel na platna v tednu pred veliko nočjo.

Wahlberg je dejaven katoličan

»V vsakodnevnih molitvah prosim za vodstvo in moč v mojem poslanstvu moža in očeta,« pravi Wahlberg. Za vse prihodnje rodove in svoje štiri otroke si želi, da bi prav tako imeli dobre duhovnike, ki jih bodo spremljali.  

Vera mu daje pogum in voljo, da stopi v kuhinjo, zbudi otroke in upa, da bodo iz postelje vstali z desno nogo.

Vera ga spremlja in žene naprej prav vsak dan. Pravi, da po vsem tem, kaj je doživel v življenju, vsak dan prebira Božjo besedo in moli. 

Wahlberg s sinom. FOTO: FB Mark Wahlberg

Občina Piran prosi za razumevanje in podporo

Občina Piran je pred tednom pozvala prebivalce, da pokažejo »zvrhano mero razumevanja in podporo«. Po mestnem jedru bodo namreč naslednja dva tedna zaradi snemanja nevarnih kaskaderskih prizorov občasno zapirali promet. Popolne zapore posameznih ulic bodo predvidoma trajale po 15 minut. Na Cankarjevem nabrežju, Kidričevem nabrežju in Dantejevi ulici bodo filmske ekipe dejavne med 10. in 18. uro, na drugih ulicah in trgih pa med 8. in 18. uro. Ob koncih tedna ne bodo delali.

Kupi v trgovini

Filmski izziv
Priročniki za glasbo in film
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh