Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriško veleposlaništvo v Vatikanu proti namigovanjem o Caroline Kennedy

Objava: 21. 04. 2009 / 08:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriško veleposlaništvo v Vatikanu proti namigovanjem o Caroline Kennedy

Ameriško veleposlaništvo pri Svetem sedežu je zavrnilo namigovanja, po katerih naj bi Vatikan ne potrdil Caroline Kennedy za novo veleposlanico. Kot so povedali predstavniki veleposlaništva, Združene države Amerike Svetemu sedežu niso podale še 'nobenega uradnega predloga' za mesto veleposlanika, ki naj bi nasledil dosedanjo veleposlanico Mary Ann Glendon.

Italijanski mediji so minuli teden poročali, da je ameriška vlada predlagala vsaj tri možne kandidate, ki pa naj bi jih Vatikan označil za nesprejemljive zaradi njihovega 'liberalnega' stališča do splava. Med kandidati naj bi bila tudi 51-letna Caroline Kennedy, hčerka nekdanjega ameriškega predsednika.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je že konec minulega tedna pojasnil, da pri Svetem sedežu niso prejeli še nobenega predloga za mesto ameriškega veleposlanika in potemtakem niso mogli nikogar zavrniti. Vsa medijska namigovanja je p. Lombardi označil kot 'nezanesljiva'.

Zaenkrat še ni jasno, ali bo prosto mesto ameriškega veleposlanika pri Svetem sedežu do julija zasedeno. Od 8. do 10 . julija svetovni politiki najpomembnejših industrijskih držav G-8 zasedajo na vrhu na Sardiniji, njihov gostitelj bo italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi. Pričakovati je, da bo ob tej priložnosti ameriški predsednik Barack Obama zaprosil za avdienco pri papežu Benediktu XVI.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh