Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Amnesty International zahteva izpustitev glasbenic skupine ‘Pussy Riot’

Objava: 23. 07. 2012 / 11:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Amnesty International zahteva izpustitev glasbenic skupine ‘Pussy Riot’

V Moskvi se pričenja sodni proces proti trem mladenkam, ki so v pesmi izrazile svoje nestrinjanje s ponovno izvolitvijo Putina na položaj predsednika države.

Amnesty International je izrazila zahtevo za izpustitev glasbenic ruske skupine ‘Pussy Riot’. Organizacija za zaščito človekovih pravic sumi, da zaprte glasbenice niso deležene pravične obravnave, kot so pojasnili njeni predstavniki v Berlinu. V petek se namreč v Moskvi pričenja sodni proces proti trem mladim ženskam punkovske skupine, ker so v neki moskovski cerkvi izvedle ‘akcijo, ki je bila kritična do ruske vlade’.

Glasbenice so skupaj s še dvema članicama skupine februarja letos v moskovski stolnici Kristusa Odrešenika zapele ‘punk’ molitev proti ponovni izvolitvi Vladimirja Putina na položaj predsednika države. Od marca dalje so v preiskovalnem zaporu, zaradi neprimernega vedenja pa jim grozi do sedem let zapora. Organizacija za zaščito človekovih pravic Amnesty International poziva mednarodno skupnost, naj pozorno spremlja postopek, ‘ki ga očitno namerno pričenjajo v času poletnih dopustov’.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/4D83F9B050640F3DC12579F8002F5F42?OpenDocument

Na fotografiji: sedem članic skupine Pussy Riot

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh