Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Analiza pokazala več pozitivnih kot negativnih odzivov na papeževo tweetanje

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 31. 01. 2013 / 11:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Analiza pokazala več pozitivnih kot negativnih odzivov na papeževo tweetanje

Benedikt XVI. svojim več kot dva in pol milijona obiskovalcem socialnega portala Twitter pošlje sporočilo vsako sredo po zaključeni splošni avdienci.

Okoli mesec in pol po odprtju Twitter računa papeža Benedikta XVI. analize kažejo na zelo različne odzive. Kot je pokazala raziskava po naročilu italijanske jezuitske revije 'Popoli', je izmed 270.456 komentarjev in vprašanj v prvem mesecu 26.426 dalo pozitiven odziv, 22.542 pa negativnega. Ostalih več kot 200.000 odzivov na papeževe tweete je izražalo nevtralen odnos.

Izmed stotih največkrat razširjenih negativnih odzivov se jih večina, 26 %, nanaša na pedofilske duhovike, 25 % pa je izrecno žaljivih. Med najpogostejšimi pozitivnimi odzivi so neposredni odgovori na papeževa sporočila (26,5 %), tem sledijo zahvala in lepe želje (25 %). Analizo za revijo 'Popoli' je opravilo milansko podjetje za trženje in medijske raziskave Oogo.

Papež Benedikt XVI. je s svojimi dejavnostmi na spletnem socialnem omrežju za kratka sporočila pričel 12. decembra lani v osmih različnih jezikih, med njimi v angleščini, španščini, nemščini in francoščini. Pred kratkim je odprl še račun za tweetanje v latinščini, kmalu pa se pričakuje tudi račun za kitajske obiskovalce. Benedikt XVI. je svojim več kot dva in pol milijona obiskovalcem socialnega portala Twitter doslej pošiljal sporočilo vsako sredo po zaključeni splošni avdienci.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh