Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Andrej Jemec: slike kot slavospev svobodi

Objava: 28. 03. 2024 / 20:02
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2024 / 21:29
Andrej Jemec: slike kot slavospev svobodi
Andrej Jemec, Udarec nedolžnosti, razstava, Galerija Družina. FOTO: Tatjana Splichal

Andrej Jemec: slike kot slavospev svobodi

V Galeriji Družina so na prvi pomladni dan odprli razstavo slik akademika Andreja Jemca Udarec nedolžnosti. Odprtja so se udeležile številne vidne osebnosti iz slovenskega kulturnega in javnega življenja.

Že tretja Jemčeva razstava letos

Po razstavi Slike, ki je bila od začetka februarja na ogled v Galeriji Staneta Kregarja v Šentvidu nad Ljubljano, in razstavi Grafike v Galeriji Gunclje, ki si jo je do konca marca še mogoče ogledati, je to letos že tretja, ki obeležuje življenjski jubilej enega najpomembnejših likovnih ustvarjalcev v našem prostoru.

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Saje, ki je odprl tokratno razstavo, je izpostavil, da »nas umetnost povezuje med seboj in z Bogom ter vabi k zasledovanju večne resnice, ki presega zgolj zaznavno resničnost. Abstraktna umetnost Andreja Jemca nas odpira večnosti,« je dejal novomeški škof.

Dve tematski izhodišči

Razstava Udarec nedolžnosti ima dve vsebinski izhodišči: na ogled so slikarjeva dela V znamenju križa in slike, ki jih je umetnik posvetil Ukrajini, »pa ne le Ukrajini, ampak dejstvu, da se tam brani demokracija celotnega za...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh