Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Andrej M. Poznič: Še en žebelj v krsto slovenski demokraciji

Za vas pišejo:
Andrej M. Poznič, B.Š.
Objava: 27. 03. 2023 / 06:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2023 / 06:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Andrej M. Poznič: Še en žebelj v krsto slovenski demokraciji
Andrej M. Poznič. FOTO: Tatjana Splichal

Andrej M. Poznič: Še en žebelj v krsto slovenski demokraciji

17. marca se je na ustanovni seji sestal »strateški svet za preprečevanje sovražnega govora«, ki bo deloval pri predsedniku vlade, vodi pa ga direktorica Inštituta 8. marec.

Na prvi seji so člani sveta zastavili delovne prioritete, pravzaprav pa jim jih začrtal že predsednik vlade: namen strateškega sveta naj bi bil opozoriti na sovražni govor, da ga bo moč preprečevati in po potrebi tudi sankcionirati; družba bo tako na dolgi rok bolj zdrava in stabilna, je, kot smo lahko brali v medijskih poročilih, ocenil Robert Golob. V strateškem svetu bodo sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev, predstavniki centra nevladnih organizacij in posamezniki na Golobovo osebno povabilo (med njimi tudi predsednica).

Ustanovitev sveta in njegova sestava sta v javnosti sprožila številne odzive – tako pritrdilne kot odklonilne (zdi se sicer, da slednjih občutno več). Za pogled na ta nov strateški svet v venčku številnih, ki jih ustanavlja sedanja izvršilna oblast, smo prosili nekaj publicistov, ki jih bralci poznate tudi z Družininih strani. Celotno anketo (v njej sodelujejo še Igor Grdina, Milena Miklavčič, Zlata Krašovec, Janez Zupan in France Cukjati) bomo objavili v naslednji številki Družine, kot njeno napoved pa na tem mestu objavljamo komentar dr. Andreja Marka Pozniča.

»Drugače misleči, pazite se!«

Premier je ad hoc ustanovil še en »strokovni svet«. Tokrat je zbral somišljenike, aktiviste in prijatelje, da bodo skupaj preganjali sovražni govor. Žal se nam vse bolj jasni, da je spet le evfemizem, s katerim v resnici pravijo: »Drugače misleči, pazite se! Zdaj smo spet v svobodi in boste spet tiho.« Dovoljeno bo misliti, govoriti in delati samo tisto, kar mi pravimo, da je prav.

Ko je papež Benedikt XVI. govoril in učil o diktaturi relativizma, se je zdelo vse daleč in odveč. Zdaj pa imamo ta totalitarizem med nami oz. nad nami. Žal smo si ga nakopali sami.

Ko je papež Benedikt XVI. govoril in učil o diktaturi relativizma, se je zdelo vse daleč in odveč. Zdaj pa imamo ta totalitarizem med nami oz. nad nami. Žal smo si ga nakopali sami. Na sicer demokratičnih, ampak nepoštenih volitvah smo izbrali golobnjak. In kdor hoče gojiti golobe, mora sprejeti nase tudi napor, da bo čistil za njimi. Kajti te leteče podgane so velik proizvajalec nesnage. Vsaka podobnost zaradi priimka predsednika vlade je namerna.

Volitve so bile nepoštene iz treh bistvenih razlogov. Prvi je totalitarna dediščina komunizma, ki nam je podarila »novi razred«. Razred nedotakljivih starin in razvajenih vnukov. Drugi je medijsko neravnovesje v korist zagovornikov totalitarizma. Tretji pa je ubijanje kritičnosti, ki se izvaja skozi Gabrov šolski sistem. Le-ta proizvaja ateiste in širi levičarsko ideološko podlago v obliki vsega nenaravnega, kar se skriva v teoriji spola in lgtbminus agendi.

Če pa na vrh novega golobnjaka postaviš še najbolj razvajeno in promovirano deklico, potem se nam ne piše nič dobrega. Krsta slovenski demokraciji in našemu narodu je že dolgo stesana, zdaj so zabili le še en žebelj vanjo.

Ostane nam samo eno. Vrniti se k izvirom upora proti totalitarizmu.

Ostane nam samo eno. Vrniti se k izvirom upora proti totalitarizmu, k pravemu ljudskemu gibanju in se opreti na trajne vrednote, ki so nam omogočile preživetje, rast in razcvet ter nam podarile samostojno, neodvisno, demokratično Slovenijo: mati, domovina, Bog!

Časa je malo, odločitev je težka, ker zahteva spet plavanje proti toku. Občutek, da se borimo proti vsemogočni levici, ki nas z davki peha v revščino, z zakoni v kaos in z nedotakljivostjo v tiranijo, pa postaja otipljiv. Zato je upanje, da se bomo še pravočasno prebudili. Še tri leta do volitev.

Kupi v trgovini

Novo
Demon v demokraciji
Družbena vprašanja
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh