Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angel z ulice rdečih luči

Igor Vojinovič
Za vas piše:
Igor Vojinovič
Objava: 20. 08. 2019 / 11:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2019 / 13:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angel z ulice rdečih luči

Angel z ulice rdečih luči

V otroštvu je bila spolno zlorabljena in pretepana, v najstništvu prodana v svet prostitucije, v mladosti zasvojena.
V otroštvu je bila spolno zlorabljena in pretepana, v najstništvu prodana v svet prostitucije, v mladosti zasvojena z alkoholom in tabletami. Zanjo so veliko molili. »Jezus mi je vrnil življenje, me naučil hoditi v njegovi ljubezni in reševati prostitutke.«


»Veliko sem slišal o tebi, to, kar delaš, je nekaj čudovitega!« Te tople besede papeža Frančiška Elisi Lindqvist na Trgu sv. Petra konec maja so pritegnile pozornost katoliške javnosti na 83-letno Švedinjo, ki jo kličejo tudi »mati Terezija za prostitutke«. Prišla se mu je zahvalit za vse, kar počne za preprečevanje trgovine z ljudmi. Že 20 let ponoči prinaša dekletom, prisiljenih v prostitucijo, potrebščine in jim nudi razumevanje, tolažbo in bližino: jih posluša, objema, deli hrano in pijačo in topla oblačila v mrzlih časih, daje vedeti, da je življenje tudi onkraj ulice. Zato jo dekleta kličejo »mati«.

Papežu Frančišku je letos maja podarila svojo avobiografijo z naslovom Angel iz Malmskillnadsgatana:



»Najbolj sem vesela, če rešim dekle iz začaranega kroga prostitucije, toda veliko pomeni že to, da jih tolažim, opogumljam, dajem izkusiti, da je na svetu še nekdo, ki jih ima rad,« je dejala Elise Lindqvist.

Njena zgodba, ki jo predstavlja Charlotta Smeds na portalu Vatican News (v angleščini), je zgodba odpuščanja in popolnega prerojenja.

Preberete jo lahko tudi v novi številki Družine.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh