Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angelus: s krstom smo vsi prejeli dar in poslanstvo preroštva [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 07. 2023 / 12:30
Oznake: Cerkev, Molitev, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2023 / 10:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angelus: s krstom smo vsi prejeli dar in poslanstvo preroštva [VIDEO]
Papež vabi, naj se tudi med počitnicami ne naveličamo moliti za mir. FOTO: Vatican Media

Angelus: s krstom smo vsi prejeli dar in poslanstvo preroštva [VIDEO]

Papež Frančišek je med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja znova pozval k večjemu dialogu v Katoliški cerkvi.

Tudi pri pomembnih odločitvah »ima vsak, tudi najmanjši, kaj pomembnega povedati«, je dejal sveti oče in zbrane romarje na Trgu sv. Petra v Rimu pozval k »ozračju poslušanja Boga ter bratov in sester, v katerem se osebe ne čutijo sprejete samo takrat, ko rečejo to, kar je meni všeč, ampak se čutijo sprejete in cenjene kot dar za to, kar so«. Na ta način bi lahko preprečili in rešili številne spore, papeževe besede povzemajo pri avstrijskem Kathpressu.


»Sveti Duh je v svetem Božjem ljudstvu porazdelil darove preroštva, zato je dobro prisluhniti vsem,« je dejal papež. Katoliški nauk nas uči, da je prerok vsakdo izmed nas, saj smo s krstom vsi prejeli dar in poslanstvo preroštva: »Prerok je torej tisti, ki v moči krsta pomaga drugim pod delovanjem Svetega Duha razbirati sedanjost« in razumeti Božje načrte, tako papež Frančišek.

Ali jaz, ki sem bil izbran za preroka pri krstu, govorim in predvsem živim kot Jezusova priča?

Vsak kristjan se lahko vpraša: »Ali jaz, ki sem bil izbran za preroka pri krstu, govorim in predvsem živim kot Jezusova priča? Ali prinašam vsaj nekaj Njegove luči v življenje nekoga? To preverjam? Se vprašam, kako je z mojim pričevanjem, z mojim preroštvom?« Pomembno je, da se kot takšni sprejemamo med seboj, kot prinašalci Božjega sporočila, vsakdo glede na svoj stan in svojo poklicanost, in da to počnemo tam, kjer živimo: v družinah, v župniji, v redovnih skupnostih, na drugih področjih Cerkve in družbe.

»Zanimajmo se za dogajanje, pomagajmo trpečim in molimo, kajti molitev je krotka sila, ki varuje in vzdržuje svet«. FOTO: Vatican Media

Molitev za mir tudi med počitnicami

Po molitvi in blagoslovu je papež po navedbah Radia Vatikan vse kristjane po svetu povabil, naj se ne naveličamo moliti za mir, še posebej za ukrajinsko ljudstvo, ki je tako zelo preizkušeno. Poleg tega pa »ne spreglejmo tudi drugih vojn, žal pogosto pozabljenih, ter številnih sporov in spopadov, ki s krvjo zaznamujejo marsikateri kraj na Zemlji. Danes je veliko vojn. Zanimajmo se za dogajanje, pomagajmo trpečim in molimo, kajti molitev je krotka sila, ki varuje in vzdržuje svet«.

Nalaganje
Nazaj na vrh