Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angleški katoličani odslej z ‘versko izkaznico’

Objava: 02. 02. 2012 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Angleški katoličani odslej z ‘versko izkaznico’

Škofovska konferenca meni, da naj bi izkaznica vernike ‘opogumljala k širjenju katoliške vere’.

Katoličani v Angliji in Walesu bodo v kratkem prejeli svojo ‘osebno izkaznico’: verska izkaznica, t.i. ‘Faith Card’, naj bi pripadnike Cerkve ‘opogumljala k širjenju katoliške vere’, je včeraj sporočila Škofovska konferenca Anglije in Walesa. Izkaznica v velikosti plačilnih kartic bo vsebovala tudi opozorilo, da si njen lastnik v primeru nesreče želi prisotnost katoliškega duhovnika.

Kot je pojasnil škof Kieran Conry, predsednik Komisije za evangelizacijo pri škofovski konferenci, po svojih torbah vsi nosimo najrazličnejše izkaznice in kartice, ki odsevajo našo istovetnost in stvari, ki se nam zdijo pomembne. ‘Verska izkaznica’ pa bo pomenila znamenje, da moramo biti tudi pogumni.

Škofje so izrazili upanje, da bo izkaznica spodbudila katoličane k bolj gorečemu širjenju vere. Če kdor koli postavi vprašanje o katolištvu, bi za začetek lahko pokazali svojo izkaznico in nato dodali pojasnilo.

Vernikom v štiriindvajsetih škofijah, katoliškim pripadnikom Britanske vojske in članom ordinariata nekdanjih anglikancev bo na začetku razdeljenih milijon izkaznic.
‘Verska izkaznica’ vsebuje tudi zahtevo, da njen imetnik širi vero v Jezusa Kristusa, da redno moli in prejema zakramente. Vernike bo spominjala na njihovo dolžnost ljubezni do bližnjega, smotrno izkoriščanje naravnih danosti in na odpuščanje. Na zadnji strani so navedene besede blaženega kardinala Johna Henryja Newmana (1801-1890), ki vse kristjane poziva k misijonarjenju.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh