Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angleški princ George krščen v ožjem krogu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 10. 2013 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Angleški princ George krščen v ožjem krogu

Slavje za malega britanskega prestolonaslednika so priredili v kapeli londonske palače sv. Jakoba; princ Harry in Pippa Middleton nista med sedmimi botri.

Britanski prestolonaslednik princ George je bil včeraj krščen v ozkem krogu prijateljev in družinskih članov princa Williama in vojvodinje Catherine, obred pa je opravil canterburyjski nadškof Justin Welby. Kot poročajo britanski mediji, se je v kraljevi kapeli londonske palače sv. Jakoba poleg povabljenih gostov zbralo tudi sedem krstnih botrov prihodnjega britanskega kralja.

Starša novokrščenca, vojvodinja Catherine in princ William, sta za botre svojemu prvorojencu izbrala Williamovo sestrično Zaro Tindall in grofa Grosvenorskega, sina vojvode Westminstrskega, ter tesne prijatelje in šolskih in študijskih let. Med botri ni bilo Catherinine sestre Pippe in Williamovega brata princa Harryja.

Anglikanski primas Welby je minuli torek poudaril, da si od kraljevega krsta obeta spodbud tudi za druge mlade starše: »Vsak otrok je nekaj posebnega, ne le kraljevi otroci«, je dejal nadškof Welby. Božja ljubezen je na voljo brez zadržkov, brez cene, brez stroškov, vsem ljudem, v vseh pogojih in vedno. Kdor koli razmišlja o tem, ali bi svojega otroka krstil, bi to moral tudi storiti, je poudaril Welby.

V torek pa so malemu prestolonasledniku namenili tudi velikansko čestitko ob slovesnem dogodku. Čestitka je nastala na pobudo britanske radijske postaje Premier Christian Radio, ki je med svojimi poslušalci zbrala 5.000 podpisov, s katerimi britanski kristjani princu Georgeu voščijo vse dobro na začetku njegove življenjske poti.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh