Zapri
Iskanje

Angleški škofje nasprotujejo televizijskemu oglasu za splav

Objava: 25. 05. 2010 / 07:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Angleški škofje nasprotujejo televizijskemu oglasu za splav

Pristojni pri televizijski mreži v spornem oglasu vidijo 'socialno delovanje'
Katoliška Cerkev v Angliji in Walesu obsoja namero britanske televizijske mreže Channel 4, ki želi predvajati oglasni film ponudnika za opravljanje splava. 'Splav ni nikakršna usluga', menijo škofje v svoji uradni izjavi, ki so jo objavili minuli petek, in po njihovem mnenju ga tudi ne bi smeli oglaševati kot takega.

Televizijska mreža Channel 4 je sicer pred dvajsetimi leti prešla v zasebne roke, kljub temu pa mora upoštevati navodila nadzornikov 'Office of Communications' in razpolagati z odprto programsko ponudbo.

Kot še pojasnjujejo škofje v svoji izjavi za javnost, bi se nosečnice ob ogledu oglasa klinike za splave počutile pod pritiskom, da sprejmejo prenagljeno odločitev, ki je popolnoma nepovratna. Tovrstna 'reklama' po mnenju škofov ne služi 'ne zdravstvenemu ne psihičnemu blagostanju žensk'.

Kot so poročali britanski mediji, naj bi sporni tridesetsekundni oglas na britanski televiziji prvikrat predvajali sinoči.Pristojne nadzorne oblasti so predvajanje oglasa dovolile, saj menijo, da gre pri tem za 'socialno delovanje', ki z nudenjem svojih uslug ne ustvarja nikakršnega dobička.

Zagovorniki življenja in verske skupine so skupaj nastopili proti predvajanju oglasa. Po njihovem mnenju je prav 'groteskno', da ponudnikom za opravljanje splava nudijo oglaševalski prostor, 'kot da bi šlo za proizvajalce avtomobilov ali prodajalce detergentov za pranje perila'.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh