Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angleški škofje pozivajo k blagoslovu domov

Objava: 21. 05. 2009 / 09:25
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Angleški škofje pozivajo k blagoslovu domov

V Veliki Britaniji se pripravljajo na obhajanje Narodnega tedna družine

Angleški in valižanski škofje se pripravljajo na prvo obhajanje Narodnega tedna družine in pri tem spodbujajo vernike, naj s posebnim zavojčkom pripomočkov skrbijo za svetost svojih domov.

V izjavi za javnost Angleške škofovske konference so povedali, da zavojček, ki so ga poimenovali ‘Dom je svet prostor’, razdeljujejo z namenom, da bi župnijam pomagali slaviti Božjo navzočnost v obliki ljubezni v vseh ljubečih družinskih skupnostih. Cilj programa je, da bi ljudje svoje domove razglasili za prostore življenja, ljubezni, služenja, poučevanja, prijateljstva, pričevanja in molitve.

Zavojček naj bi ljudem pomagal, da bi se bolje zavedali Božje navzočnosti v svojem domu, ne le med družinskimi člani, ampak med vsemi, ki mu služijo v katoliški skupnosti. Angleška škofovska konferenca se tako pripravlja na obhajanje prvega Narodnega tedna družine, ki se začne prihodnji ponedeljek.

V reklamnih zavojčkih so ljudem na voljo molitvene podobice, material za skupinsko delo in kratek predstavitveni film na DVD-ju, Angleška škofovska konferenca pa razdeljuje tudi letake, preko katerih naj bi ljudje dobili osnovne informacije o Narodnem tednu družine.

Kot je povedal nadškof Vincent Nichols, bodoči westminstrski nadškof, je dom za večino prostor, kjer so položeni temelji naše vere. Pojasnil je, da je dom prostor, kjer rastemo v razumevanju vere v vsakdanjem življenju; dom je prostor, kjer se učimo potrpeti, odpuščati, in biti neizmerno veseli.

Dom pa mora biti tudi prostor, kjer se naučimo moliti, kjer se naučimo pogovarjati se z Bogom, in kjer se vidimo kot družina, ki živi v nenehni Božji navzočnosti. Zavojček ‘Dom je svet prostor’ bo družinam pomagal ceniti Božjo bližino v njihovih življenjih ter jih naučil, kako lahko zavedanje te bližine utrdi njihovo vero kot odgovor na neizmerno Božjo ljubezen, je zaključil nadškof Nichols.

http://www.youtube.com/watch?v=cTMsxGa1kSw

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh