Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglija preventivno vzpostavlja poljske bolnišnice

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 30. 12. 2021 / 14:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anglija preventivno vzpostavlja poljske bolnišnice
Dodatne postelje bodo namenjene bolnikom, ki okrevajo; tudi tistim, ki okrevajo po koronavirusni bolezni. FOTO: Wikipedia

Anglija preventivno vzpostavlja poljske bolnišnice

Iz Anglije sporočajo, da bodo v pripravah na morebitno povečanje hospitalizacij zaradi širjenja bolj kužne različice novega koronavirusa omikron vzpostavili začasne poljske bolnišnice.

Število dnevnih okužb zaradi omikrona v Veliki Britaniji namreč skokovito narašča in včeraj so, kot navaja STA, poročali o več kot 183.000 novih okužbah. Zato so iz britanskega javnega zdravstvenega sistema danes sporočili, da bodo zaradi naraščanja okužb ta teden začeli vzpostavljati poljske bolnišnice na območju osmih bolnišnic v Londonu, Bristolu in Leedsu, ki bodo lahko sprejele po sto bolnikov. Upajo sicer, da jih ne bodo napolnili, poiskali pa bodo tudi primerne kraje za zagotovitev dodatnih 4.000 bolniških postelj, če bi jih nujno potrebovali.

Poljske bolnišnice na območju osmih bolnišnic v Londonu, Bristolu in Leedsu bodo lahko sprejele po sto bolnikov.

Kot so pojasnili, bodo dodatne postelje namenjene bolnikom, ki okrevajo; tudi tistim, ki okrevajo po koronavirusni bolezni, da bi sprostili postelje in osebje za veliko število covidnih bolnikov v bolnišnicah. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov v Angliji hitro narašča in včeraj so jih prvič od letošnjega marca zabeležili več kot 10.000.

Velika Britanija je v koronaepidemiji ena najbolj prizadetih evropskih držav: bolezen je tam zahtevala že 148.089 življenj.

Velika Britanija je v koronaepidemiji ena najbolj prizadetih evropskih držav: bolezen je tam zahtevala že skoraj 150.000 življenj.

Število okužb v državi zaradi omikrona v zadnjem času skokovito narašča. V sredo so poročali o 183.037 novih okužbah v predhodnih 24 urah, v zadnjem tednu pa o skupno več kot 900.000 novih primerih okužbe, kar je 41 odstotkov več kot v tednu pred tem. V enakem obdobju pa je za 34 odstotkov padlo število smrtnih žrtev med covidnimi bolniki..

Poljske bolnišnice, poimenovane Nightingales po pionirki medicinskih sester Florence Nightingale, so na sejmiščih in podobnih krajih odpirali že med prvim valom epidemije, vendar jih niso uporabljali v večji meri. Tudi tokrat zdravstvene oblasti upajo, da jih ne bodo potrebovali, poudarjajo pa, da morajo biti pripravljeni.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh