Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci izzvali vatikansko moštvo za kriket

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 09. 2014 / 09:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci izzvali vatikansko moštvo za kriket

»St. Peter Cricket Club« se bo pomeril z britanskimi športniki.

V britanskem univerzitetnem središču Cambridge 19. septembra pripravljajo posebno ekumensko srečanje v dobrodelne namene: ekipa igralcev kriketa v anglikanski Cerkvi se bo pomerila s svojimi vatikanskimi kolegi, športniki pa bodo s tem skušali opozoriti na problem suženjstva in trgovine z ljudmi. Vsi darovi s tekme na igrišču »Kent County Cricket Club« bodo po navedbah britanskega katoliškega časnika The Tablet namenjeni medverski pobudi »Global Freedom Network«.



Za favorita v tekmi velja vatikanska ekipa, saj jo sestavljajo študentje teologije, ki prihajajo iz držav, kjer je kriket »močan šport« - iz Indije, Pakistana in s Šri Lanke. Anglikansko moštvo bo pred dobrodelno tekmo odigralo le eno »ogrevanje«, »papeževa ekipa« pa bo za seboj imela že štiri športne spopade, med drugim v angleškem letovišču Brighton in z ekipo sodelavcev kraljevega gospodinjstva z gradu Windsor.



»St. Peter Cricket Club« so lani ustanovili člani Papeškega sveta za kulturo. Kot so tedaj pojasnili, naj bi bilo v Vatikanu kar okoli 400 navdušencev nad kriketom. Do pobude je prišlo po tekmi med dvema papeškima univerzama, kolegijem »Maria Mater Ecclesiae« in »Urbaniano«, ekipa pa se osredotoča predvsem na medverski dialog.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh