Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci na poti v Vatikan – ali pa ne?

Objava: 24. 11. 2009 / 12:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci na poti v Vatikan – ali pa ne?

Vatikan zavrnil uporabo katoliške cerkve za posvetitev anglikanskih duhovnikov

Vatikan je zavrnil uporabo katoliške cerkve v Avstraliji za posvetitev štirih žensk in treh moških v anglikanske diakone. Katoliško cerkev sv. Kiliana v avstralski škofiji Sandhurst so v anglikanski Cerkvi predlagali kot možno prizorišče posvetitve, potem ko so iz varnostnih razlogov morali zapreti tamkajšnjo anglikansko stolnico.

Kot so poročali krajevni mediji, je bilo v cerkvi sv. Kiliana že vse dogovorjeno za posvetitev, ko je škof v škofiji Sandhurst, Joseph Grech, poiskal nasvet še pri apostolskem nunciju v Avstraliji, nadškofu Giuseppeju Lazzarottu. Po daljšem pogovoru z nuncijem in z Vatikanom, je povedal škof Grech, je prišlo do spremembe v odločitvi.

Nauk katoliške Cerkve o posvetitvi diakonov in duhovnikov je dobro znan, je nadaljeval škof. Nekateri elementi znotraj posvetitve anglikanskih diakonov so za katoliški nauk neustrezni. Zato se je tako apostolskemu nunciju kot tudi krajevnemu škofu zadnja odločitev zdela najustreznejša za obe Cerkvi.

Škof Grech je poudaril, da je kljub omenjenemu dogodku še vedno v odličnih odnosih s krajevno anglikansko škofijo in njenim škofom Andrewjem Curnowom, kot je poročal krajevni časnik, pa bodo anglikanski diakoni posvečeni na prvo adventno nedeljo v Združitveni cerkvi svetega Andreja.

Na fotografiji: škof Joseph Grech in nadškof Giuseppe Lazzarotto

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh