Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci nasprotujejo zakonu o enakopravnosti

Objava: 26. 01. 2010 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci nasprotujejo zakonu o enakopravnosti

Novi predpisi naj bi preprečevali sleherno vrsto diskriminacije na delovnem mestu, tako na podlagi spola, etnične pripadnosti in vere, kot tudi socialnega statusa

Anglikanski škofje ostro nasprotujejo zakonu o enakopravnosti, ki ga pripravlja britanska vlada. Kot so poročali pri medijski hiši BBC, so škofje v pismu, naslovljenem na člane britanskega zgornjega doma, izrazili svoje pričakovanje, da bodo glasovali proti zakonskemu osnutku.

Novi predpisi naj bi preprečevali sleherno vrsto diskriminacije na delovnem mestu, tako na podlagi spola, etnične pripadnosti in vere, kot tudi socialnega statusa. Cerkveni predstavniki menijo, da tovrstni zakoni ne sodijo v cerkvene okvirje, saj se bojijo, da bi bili potem primorani pomembnejše položaje laikov v Cerkvi prepustiti javno priznanim homoseksualcem.

Do sedaj so v anglikanski Cerkvi lahko zavrnili homoseksualne kandidate za duhovnike, pa tudi ljudi, ki so spremenili spol. Obstoječi zakon pa katoliški Cerkvi omogoča, da zavrne ženske, ki bi želele postati duhovnice. Posebni predpisi veljajo za tiste, ki delajo z mladimi ter za ravnatelje konfesionalnih šol.

Načrtovani zakon o enakopravnosti pa naj za laike ne bi veljal. Britanska vlada je krščanskim Cerkvam zagotovila, da novi zakon ne bo vplival na položaj duhovništva.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh