Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci že na poti v Vatikan

Objava: 09. 11. 2009 / 10:40
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci že na poti v Vatikan

Tradicionalna anglikanska skupnost v Veliki Britaniji bo prva sprejela papeževo ponudbo

Člani tradicionalne anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji so napovedali, da bodo sprejeli ponudbo Vatikana, ki jo je v Apostolski konstituciji za anglikance pripravil papež Benedikt XVI. Kot so zapisali na svoji spletni strani, so se člani tradicionalne anglikanske Cerkve sestali na redni skupščini 29. oktobra. Svoj prvotni dnevni red so priredili napovedi iz Vatikana, da pripravljajo konstitucijo za anglikance, ki bi se želeli pridružiti katoliški Cerkvi, in so razpravljali o morebitnih posledicah, ki bi jih ta konstitucija lahko prinesla za njihovo malo skupnost.

Anglikanski škof David Moyer je podal izjavo, v kateri je oktobrsko skupščino opisal kot 'milosti polno', saj so vsi navzoči 'čutili prisotnost Svetega duha'. Škofje, duhovniki, redovniki in laiki, ki so se skupščine udeležili, so si bili v svojih razpravah enotnega mnenja. Škof Moyer ter anglikanska škofa John Hepworth in Robert Mercer so obravnavali vprašanja, ki jih poraja vatikanski predlog, in enoglasno sprejeli resolucijo, 'ki jasno odraža skupno željo in namen članov tradicionalne anglikanske Cerkve'.

V resoluciji so zapisali, da se tradicionalna anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji radostno zahvaljuje papežu Benediktu XVI. za pripravo Apostolske konstitucije za anglikance, ki bo anglikancem dovoljevala ponovno združitev s Svetim sedežem, ter da prosijo primasa in škofovski zbor tradicionalne anglikanske Cerkve, naj store vse potrebno, da bi to konstitucijo lahko izvršili.

Vsi prisotni na skupščini se zavedajo, je še povedal škof Moyer, da bo v naslednjih mesecih potrebno obilo potrpežljivosti, ljubezni in odprtosti Svetemu duhu, vendar so pripravljeni na uspešen dialog. Čeprav Apostolska konstitucija za anglikance še ni na voljo, pa je kardinal Levada, prefekt Kongregacije za nauk vere, konec oktobra napovedal, da bo dokončno pripravljena ‘konec prvega tedna v novembru’.

Na fotografiji: škof John Hepworth

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh