Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanska cerkev v bran valižanski princesi Kate

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 03. 2024 / 12:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2024 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anglikanska cerkev v bran valižanski princesi Kate
Zadnji uradni javni nastop princese Catherine je bil ob lanskem božiču. FOTO: FB/Catherine, Princess of Wales

Anglikanska cerkev v bran valižanski princesi Kate

Anglikanski primas in canterburyjski nadškof Justin Welby je odločno stopil v bran valižanski princesi Kate pred nenehnimi ugibanji o njenem zdravstvenem stanju, ki se že vse od njenega operativnega posega v začetku letošnjega leta pojavljajo v medijih, vrhunec pa so doživela po objavi »obdelane« fotografije, ki jo je princesa ob materinskem dnevu objavila na družbenih omrežjih.

68-letni Welby je v pogovoru za Times Radio javno pozval vse medije, vključno z družbenimi omrežji, naj 42-letno soporogo britanskega prestolonaslednika princa Williama pustijo pri miru. »Obsedeni smo z zarotami in imamo zelo malo občutka za človeško plat vseh tistih, ki so se znašli v soju medijev,« je bil kritičen canterburyjski nadškof.

Bolnemu človeku po operaciji ne bi smelo biti nikoli treba ničesar opravičevati ali dokazovati.

Bolnemu človeku po operaciji ne bi smelo biti nikoli treba ničesar opravičevati ali dokazovati, je poudaril Welby. Nenehne govorice, ki krožijo po internetu, so »zelo nezdrave«: navsezadnje gre zgolj za »staro vaško opravljanje«, ki pa se zdaj v nekaj sekundah razširi po vsem svetu. »Od tega se moramo nujno odvrniti,« je bil odločen primas Welby.

Anglikanski primas Justin Welby. FOTO: FB/Justin Welby

Princesa Kate je bila v začetku letošnjega januarja operirana na želodcu. Odtlej okreva na domu in po navedbah Kensingtonske palače bo javne obveznosti znova začela opravljati po veliki noči. Natančna diagnoza njenih zdravstvenih težav javnosti ni bila predstavljena. Potem ko so iz Buckinghamske palače ob približno istem času sporočili, da se kralj Karel III. zdravi zaradi rakavega obolenja, pa je tudi princesino zdravstveno stanje nemudoma postalo predmet ugibanj na družbenih omrežjih in v tabloidnem tisku.

Princesa Kate naj bi javne obveznosti znova začela opravljati po veliki noči.

Ugibanja so vrhunec dosegla po materinskem dnevu, ki so ga v Združenem kraljestvu obhajali v nedeljo, 10. marca. Princesa Kate je takrat na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, ki jo prikazuje v objemu njenih treh otrok, »izvedenci« pa so hitro ugotovili številne »nepravilnosti«, ki naj bi dokazovale, da je bila fotografija obdelana z računalniškimi orodji. To je povzročilo dodatna ugibanja, ali je fotografija sploh pristna.

Princesa se je za zmedo javno opravičila, vendar se prah s tem ni polegel, kar je anglikanskega primasa spodbudilo k omenjenemu pozivu.

Nalaganje
Nazaj na vrh