Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Proza

Katarina Sienska


Proza

Katarina Sienska

Sigrid Undset

Nepozaben portret svete Katarine Sienske, ki je z modrostjo in iskreno pobožnostjo pomembno zaznamovala tudi politično dogajanje v svojem času Več
34,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Katarina Sienska
Katarina Sienska
34,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409014
Avtor: Sigrid Undset
Avtor prevoda: Marija Zlatnar Moe
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 376
Vezava: trda
Mere: 160 x 230 mm
ISBN: 978-961-04-0901-4

O izdelku

Nepozaben portret svete Katarine Sienske (1347–1380), sozavetnice Evrope, ki je s svojo modrostjo in iskreno pobožnostjo pomembno zaznamovala tudi politično dogajanje v svojem času, saj je odločilno vplivala na papeža Gregorja XI.

Biografski roman o sveti Katarini Sienski je nepozaben portret svete Katarine Sienske (1347–1380), sozavetnice Evrope in eno zadnjih del norveške pisateljice Sigrid Undset, v katerem je zgodovinske vire o življenju in zapuščini te italijanske svetnice prepletla z lastnimi izkušnjami življenja v Italiji, tankočutnim razumevanjem človekovega srca in radostjo lastnega spreobrnjenja. Iz agnostičnega skepticizma se je namreč spreobrnila v krščanstvo in leta 1924 vstopila v Katoliško cerkev, kasneje pa celo postala dominikanska tretjerednica.

Sv. Katarina je bila izjemno aktivna, inteligentna in pogumna ženska, ki se je že v zgodnji mladosti posvetila Božji ljubezni. S svojo modrostjo in iskreno pobožnostjo je pomembno zaznamovala tudi politično dogajanje v svojem času, saj je odločilno vplivala na papeža Gregorja XI., da se je iz francoskega Avignona vrnil v svoje mesto – Rim … 

Prispevek o knjigi Katarina Sienska na RTV Slovenija v oddaji Duhovni utrip.

O avtorici:

Sigrid Undset (1882–1949) je bila norveška pisateljica, prejemnica Nobelove nagrade za književnost leta 1928, strastna raziskovalka zgodovine srednjega veka. Med njene največje mojstrovine sodita romana Kristina, Lavransova hči in Olav, Audunov sin.

Hagiografija je napisana natančno, v celoti jo je mogoče brati kot kratko zgodovino tistega časa in kot zasebno življenje predstavljene svetnice. Tudi prevajalka Marija Zlatnar Moe uporablja izbrano besedišče, skladenjska struktura je sestavljena premišljeno in s posebnim občutkom. Nekateri pasusi so popolna dejstva, po drugi strani pa so citati Katarine Sienske tehtne poetične modrosti.

- Tonja Jelen, Program Ars (celotna recenzija: https://www.rtvslo.si/kultura/beremo/sigrid-undset-katarina-sienska/651870)


O sveti Katarini Sienski si preberite tudi članke na naših spletnih straneh:

Nazaj na vrh