Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanci združeni v molitvi za valižansko princeso

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 23. 03. 2024 / 08:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2024 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Britanci združeni v molitvi za valižansko princeso
Princesa Kate je svetu pogumno razkrila svoje zdravstveno stanje. FOTO: Instagram/princeandprincessofwales (zajem zaslona)

Britanci združeni v molitvi za valižansko princeso

Valižanska princesa Catherine, žena britanskega prestolonaslednika princa Williama in prihodnja britanska kraljica, je po tednih negotovosti in ugibanj sinoči v ganljivem video posnetku svetu pogumno razkrila, da se tudi ona sooča z rakavim obolenjem.

Njen nastop pred kamero je »precedenčni primer« podajanja tovrstnih informacij, komentirajo britanski mediji. Kralj Karel III. je vest o svojem zdravstvenem stanju sporočil prek uradne izjave svoje palače, princesa pa je posnetek objavila na družbenem omrežju Instagram

Princesa Kate je posnela kratek video, v katerem Britancem in vsemu svetu sporoča, da je na začetni stopnji zdravljenja rakavega obolenja, potem ko je najprej morala okrevati po januarski operaciji na želodcu. Kot je pojasnila, pred operacijo ni bilo govora o raku, poznejše preiskave pa so pokazale tudi navzočnost rakavega tkiva, zato bo zdaj deležna »preventivne kemoterapije«, da se rakave celice ne bi razširile. Diagnoza raka je bila za celotno družino »velik pretres«, je dejala Kate.

Takoj po objavi je britanske medije in družbena omrežja preplavil pravi »cunami« podpore priljubljeni članici kraljeve družine.

Princesa v kratkem in čustvenem nagovoru zagotavlja, da se počuti dobro, javnost pa prosi, naj ljudje njej in njeni mladi družini - poleg princa Williama jo sestavljajo še 10-letni princ George, 8-letna princesa Charlotte in 5-letni princ Louis - v tem težkem obdobju naklonijo nekaj zasebnosti. Video posnetek je bil objavljen na dan, ko šolarji v Združenem kraljestvu odhajajo na velikonočne počitnice, s čimer je kraljeva družina poskrbela, da bodo otroci naslednjih nekaj tednov lahko skriti pred očmi javnosti. 

Takoj po objavi je britanske medije in družbena omrežja preplavil pravi »cunami« podpore priljubljeni članici kraljeve družine, svoje iskreno sočutje ji je izrazil tudi tast, kralj Karel III., ki se prav tako zdravi za rakom. 


Molitev za Njeno visočanstvo valižansko princeso

Anglikanska cerkev je nemudoma objavila molitev za valižansko princeso:

Milostni Bog, molimo za nadaljnje okrevanje valižanske princese,
za njenega moža in njuno družino.
Njim in vsem, ki jih je prizadela bolezen,
nakloni vero, upanje in spoznanje svoje ljubezni
po Kristusu, našem Gospodu.
Amen.


Nalaganje
Nazaj na vrh