Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Svetniki

Luč Evrope

Flaminia Morandi

Čas, v katerem je živel sveti Benedikt, je bil podoben današnjemu. To so bila prelomna leta zgodovine, ko je stari rimski svet razpadal na koščke... Več
27,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Luč Evrope
Luč Evrope
27,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610404293
Ikona seznama Avtor prevoda: Rok Blažič
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Ni e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2017
Ikona seznama Število strani: 208
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 140 x 210 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0429-3

O izdelku

Življenje svetega Benedikta

Čas, v katerem je živel sveti Benedikt, je bil podoben današnjemu. To so bila prelomna leta zgodovine, ko je stari rimski svet razpadal na koščke in se srednji vek še ni pričel. Njegovo dobo so zaznamovale vojne, vpadi, selitve narodov, pomanjkanje, goreči verski boji, verska razhajanja med Vzhodom in Zahodom … Zgodovinskemu položaju je ustrezalo podobno kulturno ozračje: grško-rimska klasična kultura ni zmogla več povedati nič novega, nova krščanska kultura pa se je trudila uveljaviti med značilnimi pojavi dekadence. Šole so ponavljale prazne in mrtve formule in so skupaj z družinami izgubile sposobnost, da bi vzgojile mlade ter jim predale ideale in trdne oporne točke. Sv. Benedikt je bil eden teh mladih.

Sveti Benedikt, zavetnik Evrope, je stari celini ob semenih samostanske tradicije zapustil številne kulturne dobrine: vzorec demokratične ureditve, razvoj kmetijstva, razvoj umetnosti, nauk o etiki dela ter o človekovem dostojanstvu, izobraževalni sistem – in Pravilo, ki navdihuje tudi po skoraj 1500 letih od nastanka.

Podobni izdelek

29,90€ Poglej izdelek: Besede upanja patra Pija

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh