Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanska Cerkev zavrnila istospolne poroke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 02. 2014 / 09:46
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanska Cerkev zavrnila istospolne poroke

Po besedah škofov pa so »istospolno usmerjeni laiki dobrodošli v cerkvenih občestvih«.

Anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji svojim duhovnikom prepoveduje poroke z istospolnimi partnerji. Laiki, ki bodo sklenili istospolno zakonsko zvezo, pa so v cerkvenih občestvih dobrodošli, je zapisano v izjavi škofov, ki so jo na Otoku predstavili minuli konec tedna. Nova britanska zakonodaja, ki dopušča sklepanje zakonskih zvez med istospolnimi partnerji, v veljavo stopi 13. marca.

Istospolni pari so dobrodošli v župnijskih skupnostih in njihov življenjski slog ne bo postavljen pod vprašaj, je še zapisano v izjavi. Vse to pa ne velja za duhovnike anglikanske Cerkve: »Skleniti zakonsko zvezo z istospolnim partnerjem bi bilo v ostrem nasprotju z naukom anglikanske Cerkve.« Kdor bo to vendarle storil, ne bo mogel prejeti diakonskega, duhovniškega ali škofovskega posvečenja. Med naloge duhovnikov namreč sodi izpolnjevanje cerkvenega nauka v lastnem življenju.


Škofje ob tem opozarjajo na dolgoletno izročilo anglikanske Cerkve, da izkazuje strpnost do drugače mislečih in se izogiba ostrim postavljanjem meja. Vendarle pa so po več mesecih razprav odločili, da je glede na krščanski nauk zakonska zveza življenjska skupnost enega moškega in ene ženske. Ustrezni odlok sta podpisala dva najvišja predstavnika anglikanske Cerkve, canterburyjski nadškof Justin Welby in yorški nadškof John Sentamu.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh