Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski duhovniki ne smejo biti desničarski skrajneži

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 06. 2014 / 07:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski duhovniki ne smejo biti desničarski skrajneži

Prepoved članstva v tovrstnih strankah bo uradno potrjena na naslednji sinodi.

Anglikanski duhovniki ne smejo biti ne člani ne podporniki skrajno desničarskih strank »National Front« in »British National Party«. Tovrstno prepoved so včeraj predstavili škofje anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji, v veljavo pa naj bi stopila v letošnjem juliju. Cilji, dejavnosti in javne izjave obeh strank so »nezdružljivi s cerkvenim naukom« o človekovem dostojanstvu in rasnemu razlikovanju.



Uradno je potrebno odločitev škofov potrditi na naslednji generalni sinodi anglikanske Cerkve. Prepoved bo pravnomočna od 11. julija dalje, če 25 članov sinode ne bo zahtevalo razprave na to temo. To je zelo malo verjetno, saj se izjava škofov sklicuje na odločitev sinode februarja 2009.

Stranka »British National Party« vodi do tujcev sovražno in evroskeptično politiko, v preteklosti pa je večkrat zbudila pozornost zaradi protisemitističnih izjav svojih članov. Stranka je v občinskih svetih zastopana maloštevilčno. Svoja dosedanja sedeža v Evropskem parlamentu je izgubila na nedavnih evropskih volitvah. Leta 1967 ustanovljena neonacistična stranka »National Front« v britanskem političnem življenju ne igre vidne vloge.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh