Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas: krst princa Georgea je lahko spodbuda

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 10. 2013 / 09:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas: krst princa Georgea je lahko spodbuda

Canterburyjski nadškof Welby: »Vsak otrok je nekaj posebnega, ne le kraljevi otroci«; princ George bo nekoč tudi poglavar anglikanske Cerkve.

Ob današnjem krstu britanskega prestolonaslednika princa Georgea je anglikanski primas v Veliki Britaniji, canterburyjski nadškof Justin Welby, izrazil željo, da bi zgledu vojvodinje Catherine in princa Williama sledili tudi drugi starši. Krst prihodnjega državnega vladarja je seveda »izredno pomemben«, je canterburyjski nadškof pojasnil v video sporočilu na spletni strani svojega sedeža, palače Lambeth. Princ pa bo s krstom sprejet v družino, ki premore dve milijardi članov. »In vsak otrok je nekaj posebnega, ne le kraljevi otroci«, je pojasnil anglikanski primas.

Marsikdo se bo vprašal, ali ta ponudba velja tudi zanj in za njegovega otroka, nadaljuje Welby. »Odgovor pa se glasi: ne le, da je mogoče, je tudi izjemno preprosto. Bog svojo ljubezen ponuja brez zadržkov, brez cene, brez stroškov, vsem ljudem, v vseh pogojih in vedno.«

Justin Welby, častni poglavar svetovne anglikanske skupnosti z okoli 80 milijoni članov, bo princa Georgea danes popoldan krstil kot canterburyjski nadškof. Krstno slovesnost prirejajo v Kraljevi kapeli v londonski palači sv. Jakoba. Kot monarh bo princ George nekoč tudi poglavar anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji.







Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh