Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas svari pred prevelikim poudarjanjem pravic manjšin

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 03. 2012 / 09:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas svari pred prevelikim poudarjanjem pravic manjšin

Canterburyjski nadškof Rowan Williams meni, da bi si morali bolj prizadevati za skupno blaginjo vseh družbenih skupin.

V prevelikem poudarjanju pravic manjšin primas anglikanske državne Cerkve v Angliji vidi nevarnost za sožitje v družbi. Veliko je bilo v zadnjih dvajsetih letih doseženega na področju pravic za denimo istospolno usmerjene in etnične manjšine, na spletni strani britanskega časnika ‘The Daily Telegraph’ navajajo besede canterburyjskega nadškofa Rowana Williamsa. Zdaj bi bil že skrajni čas, meni anglikanski primas, da svoja prizadevanja ponovno usmerimo v skupno blaginjo vseh družbenih skupin.

‘Istovetnost’ je postal izraz, ki nam gre zlahka z jezika, je nadškof Williams pojasnil v razpravi z mladimi v valižanski prestolnici Cardiff. “Če začnemo z besedami ‘to je pač moja istovetnost in konec’, smo v nevarnosti, da družbo razbijemo na majcene delce.”

Nadškof Williams, ki je tudi poglavar sedeminsedemdesetih milijonov anglikancev po svetu, je nedavno napovedal svoj odstop s položaja primasa anglikanske Cerkve ob koncu letošnjega leta. Do tedaj očitno želi izraziti svoje mnenje o vsem, kar se mu zdi pomembno, in tako je v svojem nagovoru v ‘Valižanskem združenju’ posvaril tudi pred odvisnostjo darov držav, ki živijo v blaginji. Ne smemo pričakovati, da bo država rešila vse težave, je poudaril nadškof. Za učinkovito družbo potrebujemo samoodgovornost, dejavnost in ustvarjalnost.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh