Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas ustanavlja samostan v škofovski palači

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 09. 2014 / 08:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas ustanavlja samostan v škofovski palači

Trenutno izbira priorja za vodenje samostanski podobne skupnosti »Community of St Anselm«.

Anglikanski primas Justin Welby mlade v starosti med 20 in 35 let vabi v londonsko palačo Lambeth, kjer je njegov službeni sedež v britanski prestolnici. Po cerkvenih navedbah v palači daje na razpolago 16 bivanjskih enot, skupnosti pa bi se lahko kasneje pridružilo še 40 zunanjih članov, ki bi jih takšno sožitje zanimalo. Primas Welby trenutno izbira priorja, ki bi samostanski podobno skupnost »Community of St Anselm« vodil. Sam bo kot opat predstojnik omenjene skupnosti.



58-letni nekdanji upravnik podjetja Welby, od leta 2013 na vrhu anglikanske Cerkve, svojo pobudo utemeljuje s pojasnilom, da bi »Cerkev vedno morala početi stvari, ki ne bi imele nikakršnega smisla, če ne bi bilo Boga«. Kar pa ima »vsaj v tem pogledu smisel, je molitev«, je pojasnil Welby. Živeti v molitveni skupnosti je torej »zadnja stava na dejstvo, da Bog obstaja« in je kot taka »vse kaj drugega kot udobna ali brez tveganja«.

Welby je ponudbo bivanja v palači Lambeth oznanil z napovedjo, da gre za »odprto povabilo k spreminjanju in lastni spremembi«. Že v letošnjem februarju je nadškof v svoji palači ustanovil ekumensko bivalno skupnost z luteranskim duhovniškim kandidatom, s katoliško redovnico in z anglikanskim zakonskim parom. To je bil nastavek, da se v Cerkvi prične udejanjati »od Boga dana edinost«, je tedaj pojasnil primas Welby.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh