Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikansko-katoliška mednarodna komisija se bo prvič sestala prihodnje leto

Objava: 30. 11. 2009 / 10:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikansko-katoliška mednarodna komisija se bo prvič sestala prihodnje leto

Natančen datum prvega srečanja zaenkrat še ni znan

Pripravljalni odbor za pripravo tretje faze Anglikansko-katoliške mednarodne komisije, ki je 23. novembra zasedal v Rimu, je sklenil, da se bo nova faza pogovorov med anglikanci in katoličani začela prihodnje leto, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža.

Člani komisije bodo imenovani v prihodnjih mesecih, ko bo prav tako znan točen datum njihovega prvega srečanja. Tretja faza Anglikansko-katoliške mednarodne komisije bo posvečena osnovnim vprašanjem, ki se nanašajo na lokalno in vesoljno Cerkev, pojmovano kot občestvo vernikov, ter na načine prepoznavanja pravilnega moralnega nauka, sporočilo s tiskovnega urada povzemamo po vatikanskem radiu.

Papež Benedikt XVI. se je z anglikanskim primasom nadškofom Rowanom Williamsonom v Vatikanu srečal 21. novembra, med srečanjem pa sta sogovornika izrazila željo po okrepitvi ekumenskih odnosov med anglikanci in katoličani, beseda pa je tudi tekla o Apostolski konstituciji za anglikance, ki želijo stopiti v polno in vidno občestvo s katoliško Cerkvijo, ki jo je sveti oče odobril novembra letos.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh