Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Animašport v Mariboru združil 160 mladih

Za vas piše:
B. in M.
Objava: 03. 10. 2023 / 07:37
Oznake: Mladi, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2023 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Animašport v Mariboru združil 160 mladih
FOTO: Tadej Velenšek

Animašport v Mariboru združil 160 mladih

Zadnji septembrski dan je Don Boskov center Maribor napolnil s 160-glavo množico animatorjev in mladincev. Prišli so namreč na Animašport, in to z željo, da bi njihova ekipa domov odnesla zmagovalni pokal.

Udeležili so se ga mladi iz župnij Lenart v Slovenskih Goricah, Sv. Janez Bosko Maribor, Vuzenica, Sv. Jakob ob Savi, Lovrenc na Pohorju, Remšnik, Zreče, Slovenske Konjice, Ruše, Ljubljana Podutik, Šentjošt nad Horjulom, Rače, Stolna župnija Maribor, ekipa z Gimnazije Želimlje in Doma Janeza Boska ter ekipa Don Bosko team Maribor.

Pet ekip se je na turnirju pomerilo v nogometu, kar trinajst pa v odbojki. Dan se je začel z molitvijo in priprošnjo k zavetnikom športa, da bi ohranili srčnost, borbenost in da bi bilo čim manj poškodb.

Dan se je začel z molitvijo in priprošnjo k zavetnikom športa, da bi ohranili srčnost, borbenost in da bi bilo čim manj poškodb.

Med čakanjem na svojo športno-družabno priložnost so se mladi zamotili še z zadnjimi treningi odbojke in nogometa, s hokejem, slacklinom, badmintonom, igranjem družabnih iger ali preprostim druženjem. Najpogumnejši pa so svojo srečo preizkusili tudi na srečelovu, vendar je glavna nagrada ostala za prihodnje leto. Nekatere ekipe so zbrale pogum za raziskovanje in spoznavanje Maribora v lovu na zaklad.

V obeh športih, nogometu in odbojki, so osvojeno 1. mesto proslavljali animatorji oz. mladi iz župnije Sv. Jakob ob Savi. V odbojki so 2. mesto osvojili mladi iz Rač, 3. pa so bile odbojkarice domačinke Don Bosko team. V nogometu je 2. mesto dosegla ekipa iz Šentjošta, tretji so bili Želimeljci. Dan poln smeha, razigranosti, novih poznanstev, tekmovalnosti, športnega duha in druženja ter dobrih čevapčičev se je zaključil v poznih popoldanskih urah z obljubo, da to ni bil zadnji Animašport.

Dan se je zaključil z obljubo, da to ni bil zadnji Animašport.

Ko so prvič staknili glave, kaj ponuditi animatorjem, ekipa 14 animatorjev in voditeljev Združenja animatorjev oratorija Maribor takšnega odziva ni pričakovala, jim je pa navdušenje udeležencev gotovo dalo novega zagona za organizacijo prihajajočih dogodkov. Organizatorjem, prostovoljcem, mariborskim salezijancem in vsem, ki so k temu dogodku prispevali, iskren Bog lonaj.

Nekaj športnih utrinkov si oglejte v galeriji Tadeja Velenška:

Nalaganje
Nazaj na vrh