Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladostna igrivost na Animatlonu 2023 [FOTO, VIDEO]

Objava: 03. 09. 2023 / 12:53
Oznake: Duhovnost, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2023 / 07:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladostna igrivost na Animatlonu 2023 [FOTO, VIDEO]
Mladi do dodobra izkusili blatno kopel. FOTO: Dolores Sodja

Mladostna igrivost na Animatlonu 2023 [FOTO, VIDEO]

V soboto, 2. septembra, smo pri gimnaziji v Želimljem pripravili Animatlon. To je dogodek ob sklepu oratorijskega leta in je zahvala animatorjem za vložen trud za oratorije po vsej Sloveniji. Tudi letos Animatlon koordinira Aljaž Bratina, v organizacijo pa je vključen tudi salezijanec Jure Babnik, odgovorni za salezijansko mladinsko pastoralo.

Animatlon se vedno začne z zahvalno sveto mašo. Letos jo je daroval murskosoboški škof Peter Štumpf. Somaševali so župniki, ki so spremljali animatorje svoje župnije, ter več salezijancev. Pri maši je pel priložnostno sestavljen zbor, ki ga je vodila Ana Pučnik, za instrumentalno spremljavo pa so poskrbeli bend Tempus fugit.

FOTO: Klemen Hirci/Oratorij Slovenija

FOTO: Žan Seničar/Oratorij Slovenija

Škof Štumpf, tudi sam salezijanec, je mlade med drugim v pridigi nagovoril z naslednjimi besedami: "Že tradicionalno se zbirate v Želimljem. Ta kraj je zibelka mojega salezijanskega in duhovniškega poklica. Včeraj je minilo 46. let, ko sem tukaj pričel svoje srednješolsko izobraževanje. V Želimljem sem bil šest let: štiri leta gimnazije, eno leto priprave na redovništvo, potem leto vzgojne prakse. To je bilo čudovito življenje. Vse smo delali skupaj: nihče se tukaj ni mogel počutiti sam ali osamljen."

Maševal je soboški škof Peter Štumpf. FOTO: Žan Seničar/Oratorij Slovenija

Po maši se animatorske ekipe vedno odpravijo na progo, kjer jih čakajo blatni izzivi. Pred odhodom na progo so pod vodstvom Petre Čepon potekale igre, katerih izidi so določili zaporedje odhodov animatorskih ekip na progo. Kompleksne igre, ki jih pomaga izvajati široka skupina prostovoljcev, konkretno izzovejo vsakega oratorijskega animatorja.

FOTO: Klemen Hirci/Oratorij Slovenija

FOTO: Dolores Sodja/Oratorij Slovenija

Letos je bilo na progi okoli 30 postaj, ki so animatorske ekipe miselno in fizično izzivale. Načrtoval in pripravil jih je Martin Sešlar z ekipo prostovoljcev. Prav proga je tisti del Animatlona, na katerem se animatorji ponavadi zelo povežejo. Tudi letos je bilo poskrbljeno, da je izkušnja plazenja po blatu, premetavanja traktorskih pnevmatik, premagovanja visokih sten, zipline spusta vsakemu animatorju vtisnila globoko v spomin.

FOTO: Manca Škarja/Oratorij Slovenija

FOTO: Žan Seničar/Oratorij Slovenija

Na cilju so ekipe pričakali sveže pečene jedi z žara, za katere je poskrbel Lenart Traven, ter prijetno vzdušje ob petju, plesanju, igri in spontantemu pogovoru. Ko se za oratorijske ekipe Animatlonski dan konča, se pripravljalna animatlonska ekipa loti pospravljanja, evalvacije in zbiranja spominov, ter seveda, kmalu, pripravljanja prihodnjega Animatlona.

FOTO: Klemen Hirci/Oratorij Slovenija

V spodnji videih sledijo vtisi z Animatlona 2023. Prisluhnite Adi, Aljažu, Janezu in Klemnu.

Nalaganje
Nazaj na vrh